Zwaaiende afstudeerhoedjes in Daknamstadion

Zwaaiende afstudeerhoedjes in Daknamstadion

Op woensdag 26 juni waren alle cursisten van CVO Focus welkom op een extra grote proclamatie in het Daknamstadion van Lokeren. Deze proclamatie is een speciale editie aangezien het centrum dit schooljaar haar 75ste verjaardag in Lokeren viert. Alle medewerkers waren de afgelopen weken druk in de weer met de voorbereiding van de festiviteiten. Een hele uitdaging, maar dat is geen probleem in een centrum waar de talenten voor het grijpen liggen. Uiteraard mocht ook een groot scherm voor de voetballiefhebbers niet ontbreken. Er was ook een podium voorzien waar zowel de cursisten als de leerkrachten met hun eigen CVO Focus band het beste van zichzelf konden geven. En met veel succes!

60 laureaten met een diploma secundair onderwijs


Uiteraard waren er felicitaties vanwege het directieteam en de leerkrachten voor alle cursisten. Toch ging er tijdens de festiviteiten terecht extra aandacht naar de 60 laureaten die geslaagd waren voor het Tweedekansonderwijs en op die manier hun diploma Secundair Onderwijs in ontvangst namen.

Anke Baeyens , coördinator van Tweedekansonderwijs, licht toe: ‘Normaal gezien zijn het de voetbalspelers die in dit stadion de meeste aandacht krijgen. Vandaag zijn hier in het stadion de cursisten van Tweedekansonderwijs de grote favorieten, want zij hebben de afgelopen maanden of jaren het beste van zichzelf moeten geven.  Zij moeten niet één maar twee opleidingen volgen – de opleiding ‘Aanvullende Algemene Vorming’ aangevuld met een beroepsopleiding naar keuze – en dit vaak in combinatie met een werk en een gezin. Om het gekozen traject te kunnen volgen, moeten ze zich vaak van de ene naar de andere leslocatie begeven. Deze cursisten komen dan ook heel vaak over de vloer en zijn ondertussen goed gekend bij onze secretariaatsmedewerkers, vakleerkrachten en trajectbegeleiders. Dat ze vandaag eindelijk het felbegeerde diploma behalen, is dan ook de kroon op hun harde werk.’

En de hoedjes vlogen in de lucht


Vergezeld van hun familie mochten de nieuw afgestudeerden naar de speech van de directeur luisteren en bijzondere prijzen in ontvangst nemen. Eindelijk mochten de eindejaarstudenten één voor één naar voor komen om het diploma in ontvangst te nemen. Daarna was het tijd voor een  receptie en een fotomoment. Voor één keer werd er in het stadion niet met voetbalsjaaltjes gezwaaid, maar wel met afstudeerhoedjes. Een onvergetelijk moment voor velen!

Dikke proficiat van het team van CVO Focus


Dikke proficiat aan alle cursisten die afstudeerden! We wensen hen veel geluk en succes in het verdere leven en carrière. Het ga jullie goed!

Meer informatie over het Tweedekansonderwijs


Ga je ook deze stap zetten? Klik op Tweedekansonderwijs | CVO Focus. Het traject start met een infosessie, nadien volgt een intakegesprek met een trajectbegeleider en eventuele vrijstellingsproeven, om dan vanaf 2 september 2024 te starten met het schooljaar.

Auteur: Emilie Vandermeulen

Bezig met zoeken...