Winkelen en Nederlands oefenen, een winnende combinatie in Sint-Niklaas

Winkelen en Nederlands oefenen, een winnende combinatie in Sint-Niklaas

Van 17 tot 21 april vond de Week van de Anderstalige Klant (WAK) plaats in Sint-Niklaas. En daar zijn we mee aan de slag gegaan binnen onze opleidingen Nederlands voor anderstaligen (NT2). Onze leerkracht Dorien vertelt…

Zo gingen onze cursisten NT2 op winkelbezoek bij enkele handelaars uit Sint-Niklaas om hun Nederlands te oefenen. Ze konden vragen stellen, een bestelling doen en afrekenen. Kortom, wat ze geleerd hebben tijdens de lessen NT2, kunnen ze nu ‘in het echt’ oefenen. 

Ik bezocht met mijn klas twee winkels, patisserie Jan Reed en traiteur ’t Fornuys. Na een beetje voorbereiding in de klas en een korte wandeling tot de Grote Markt van Sint-Niklaas werden we met een glimlach ontvangen door de verkopers en verkoopsters. Alle cursisten kregen de kans om iets te bestellen en te kopen. Er was ook een fotograaf van de stad aanwezig en hij maakte een mooie groepsfoto van onze klas. Het was een heel leuke en vooral leerrijke uitstap!

Met warme groet, Dorien

Met dank aan al onze collega’s NT2 voor hun creatieve ideeën en aanpak van hun taallessen! Jullie doen schitterend werk!  

Bezig met zoeken...