Wijziging procedures opleidingscheques

Wijziging procedures opleidingscheques

Vanaf 01/09/2020 wijzigt de procedure om opleidingscheques aan te vragen. Je kan deze cheques enkel nog digitaal aanvragen via het WSE-loket en niet meer via de VDAB.

Bij het aanvragen van de cheque heb je zeker het ODB-nummer van de opleiding nodig. Het is belangrijk dat je het juiste nummer doorgeeft want anders kunnen we de cheque niet aanvaarden. Dit ODB-nummer kan je vinden op je inschrijvingsbewijs.
Staat er geen nummer? Dan staat deze opleiding niet in de databank van de opleidingsincentives en kan je alleen cheques aanvragen als je ook in aanmerking komt voor de overgangsmaatregel Betaald Educatief Verlof of je als je deze opleiding volgt in het kader van loopbaanbegeleiding.


  • Doe je aanvraag voor exact het juiste bedrag. Als je cursus bv. 186 euro kost, vraag je een cheque aan van 186 euro. Je mag nooit het bedrag naar boven afronden want dan kunnen wij de cheque niet aanvaarden. Afronden naar beneden mag wel.
  • Eventueel cursusmateriaal dat in ons centrum effectief werd aangekocht, moet je altijd apart aanvragen.
  • De cheque zelf zal je via e-mail ontvangen. Om een terugbetaling van je inschrijvingsgeld aan te vragen print je deze cheque uit en kom je er zo snel mogelijk mee langs aan één van onze balies.

Wat met de cheques die nog via de VDAB werden aangevraagd?


  • Wij kunnen deze cheques nog aanvaarden tot en met 16/10/2020.
  • Heb je nog papieren VDAB-opleidingscheques die je niet gaat gebruiken? Dien ze in bij de VDAB
    vóór 15 december 2020.

Bezig met zoeken...