Wijnsommeliers bezoeken Wijndomein De Kluizen

Wijnsommeliers bezoeken Wijndomein De Kluizen

Op zaterdag 4 mei gingen onze cursisten Sommelier op uitstap naar Wijndomein De Kluizen. Dit domein, opgericht door wijnmaker Herman Troch in 1997, heeft zijn wijngaard binnen de muren van de toenmalige abdij Maria Mediatrix in Affligem, de wijnmakerij is gelegen in de Broekstraat in Herdersem (Aalst).

De cursisten vertellen vol overgave hoe hun theoretische kennis uit de lessen in de praktijk werd omgezet:

Onze uitstap begon met een rondleiding in de wijngaard. Herman Troch vertelde ons alles over zijn levenswerk. We konden de snoeiwijze van de wijnbouwer bekijken en kennismaken met de verschillende druivenvariëteiten die hij verbouwt. We kwamen ook meer te weten over hoe de recente vorst invloed heeft op de druivenopbrengst.

Nadien bezochten we de wijnmakerij met een rondleiding langs de vele toestellen waarover we in de lessen al veel hadden gehoord zoals de wijnpers, de ontristingsmachine, de wijncuves waarin de alcoholische gisting plaatsvindt en de vatenkelder waar de wijn zijn houtopvoeding krijgt.

Ons bezoek werd afgesloten met een degustatie van enkele wijnen van Domein De Kluizen waarbij iedereen de proef op de som kon nemen en de vele prijzen en vermeldingen die dit wijndomein ondertussen al gekregen heeft, kon aftoetsen aan zijn of haar eigen smaak.

En we hebben goed afgetoetst, met veel dank aan onze vakleerkracht, Peter van Haelter.

Nieuwe cursussen Wijn- en biersommelier  vanaf september 2024


Ben je geïnteresseerd in een cursus Wijn- of biersommelier vanaf september 2024? Ons aanbod komt online tegen begin juni, inschrijven kan online via onze website of aan één van onze balies in Lokeren, Temse, Sint-Niklaas en Dendermonde.
Klik op Sommelier | CVO Focus om alle mogelijkheden te ontdekken.

Bezig met zoeken...