Wellness met een hart (week van 13 maart 2023)

Wellness met een hart (week van 13 maart 2023)

Neem deel aan de Focus-wellnessweek verzorgd door de cursisten Schoonheidsspecialist en Kapper, en steun hiermee ons goede doel “Help zieke kinderen en tieners dankzij zorgmassage”. We nodigen iedereen graag uit voor één of meerdere beauty- en wellness-sessies die onze cursisten zullen verzorgen voor jou. Kijk even wat ons programma allemaal omvat en kom zeker mee genieten!

Klik ook op: In de pers: massages en wellness voor het goede doel.

Zorgmassage in CVO Focus


Sinds september 2016 kan je de opleiding Zorgmassage (bij kankerpatiënten) bij CVO Focus volgen. Deze opleiding werd ontwikkeld binnen de schoot van vzw Zorgmassage en met veel enthousiasme gedoceerd in ons centrum. Jaarlijks volgen zo’n 20 tot 30 cursisten deze professionele cursus met succes in Lokeren.

Klik op onderstaande foto voor ons filmpje over Zorgmassage.

Ons goede doel 2023 i.s.m. vzw Zorgmassage


Zorgmassage uitbouwen is een werk van lange adem, met veel inspanningen en kosten. In dit kader hebben we ons goede doel voor 2023 gekozen: vanuit de opleidingen Schoonheidsspecialist, Zorgmassage en Kapper binnen CVO Focus zamelen we geld in voor vzw Zorgmassage, en dat doen we met een ❤️ voor zieke kinderen. In de week van 13 tot 17 maart steken onze cursisten de handen uit de mouwen onder begeleiding van ons professioneel leerkrachtenteam. Kom genieten van een ontspannende massage, een verkwikkende verzorging of leuke haarsnit.

Wat doet vzw Zorgmassage?


Zorgmassages zijn zachte, veilige massages op maat van mensen met kanker, andere (chronische) ziekten of stressgerelateerde aandoeningen. Vzw Zorgmassage en iedere afgestudeerde zorgmasseur wil de levenskwaliteit van zieke mensen, fysisch en/of mentaal verbeteren.

Vzw Zorgmassage is een pluralistisch steun- en informatiepunt met focus op ontwikkeling, verbinding en netwerking. De belangrijkste pijlers van de vzw zijn 1. informeren en sensibiliseren, 2. promoten van opleidingen en 3. vrijwilligerswerk in de zorgsector ondersteunen. De cursisten die binnen CVO Focus de opleiding tot zorgmasseur vervolmaken, krijgen, indien gewenst, ondersteuning van vzw Zorgmassage in verband met vrijwilligerswerk of wanneer ze als zelfstandige aan de slag willen.
De vzw heeft samenwerkingsverbanden met 18 zieken- en zorghuizen in Vlaanderen en Brussel rond vrijwilligerswerk.

Zorgmassage voor zieke kinderen en tieners

Eén van de vele projecten van vzw Zorgmassage is zorgmassage voor zieke kinderen en tieners. Sinds 2021 loopt een pilootproject mét studie i.s.m. het Universitair Ziekenhuis van Brussel (Jette). Deze studie is overigens een absolute wereldprimeur. De bedoeling is niet alleen om aan te tonen dat zorgmassage, als complementaire zorg, een positief effect heeft bij zieke kinderen en tieners met verschillende pathologieën, maar op termijn wil de vzw zorgmassage tot bij ons zieke jongeren over heel Vlaanderen krijgen.

CVO Focus steunt graag dit goede doel.

Bezig met zoeken...