Vrolijke afsluiters voor onze cursisten talen

Vrolijke afsluiters voor onze cursisten talen

Graag brengen we jullie een beperkte reportage van de vele leuke eindejaarsactiviteiten voor onze cursisten Talen. Met oprechte dank aan de creativiteit van onze enthousiaste taalleerkrachten!


Britse dag in Talbot House Poperinge

Samen met hun leerkrachten sloten 75 cursisten Engels het schooljaar af tijdens een Britse dag in Talbot House, de beroemde Engelse soldatenclub uit WO1 in Poperinge.

Collega Wim Baert vertelt graag over deze geslaagde dag.
We werden hartelijk ontvangen door de Schotse conciërges. Na een heerlijk English breakfast verdeelden we ons in kleinere groepen voor vier Engelstalige workshops. We kregen een uitgebreide rondleiding in het fascinerende huis, dat nog altijd de sfeer ademt van 100 jaar geleden. Daarna oefenden we onze lees- en speurvaardigheid tijdens een zoektocht in het bijhorende museum. ’s Middags genoten we van een homemade picknick op het terras of verpoosden we op een dekentje in de prachtig tuin. Onze gastheer verraste ons bovendien met een doedelzakoptreden, in traditionele kilt! Sommigen vonden ook nog tijd voor een garden game. In de namiddag leerden we wat het geheim is van die typische Britse humor en hadden we een boeiend gesprek met onze Schotse gastgevers. Tijdens deze gezellige babbel mochten tea en scones natuurlijk niet ontbreken.

Kortom, een leerrijke en gezellige afsluiter van het jaar! See you again next year?

Greetings from team English, Anja Van der Meulen, Anke De Malsche, Cecile Meys, Ingrid Van Vossen en Wim Baert.


Engelse toast op einde schooljaar

De cursisten Engels uit Temse raised a toast op het voorbije schooljaar in de Kerel Brouwerij in Tielrode, een historisch pareltje, verborgen in een klein dorp maar met wereldwijde bekendheid. Een sublieme rondleiding in perfect Engels en met de nodige Britse humor werd afgesloten met een proeverij die de taste buds aangenaam prikkelde. Met een mooie bagage aan bierkennis en nieuwe woordenschat kunnen we nu de zomervakantie in!

“Enjoy your summer” Cécile Mys


Spaanse duik in Antwerpse geschiedenis

Om het jaar af te sluiten deden de cursisten van Spaans 4 in Sint-Niklaas een wandeling in het historische centrum van Antwerpen, onder begeleiding van een Spaanstalige gids die geanimeerd vertelde over de vele sporen die de Spanjaarden doorheen de eeuwen achtergelaten hebben in deze stad. Levendige verhalen, verhelderende geschiedenis, grappige details en schitterend weer. Zeker voor herhaling vatbaar! Met dank aan hun vakleerkracht, Colette Venken.


Cursisten Italiaans proeven van Italian streetfood

Onze leerkracht Romina vertelt…
Midden juni maakten we sfinciuni, lestopitta en bastoncini di polenta, lokale specialiteiten om van te smullen! Dit alles gebeurde onder leiding van onze gedreven Italiaanse hobbykok Nicola. Uiteraard met een goed glas wijn, de ideale afsluiter van een boeiend schooljaar. Doe je graag mee met onze volgende kookworkshop? Hou dan zeker onze website in de gaten.
Romina Pinna, insegnante di italiano

Bezig met zoeken...