Vrijstellingsproeven ICT en administratie

Vrijstellingsproeven ICT en administratie

Bij het begin van elk semester organiseert CVO Focus vrijstellingsproeven. De deelname is gratis maar inschrijven is verplicht.

Mogelijk heb je al (veel) ICT-kennis op basis van vroegere studies, werkervaring, etc. Dan geven we je bij CVO Focus graag de kans om een aantal vrijstellingsproeven af te leggen. Om zeker te zijn dat jouw voorkennis voldoende is om deel te nemen aan de proeven, kan je best de cursusinfo bij elke cursus raadplegen op onze website: https://cvofocus.be/opleidingen/ict-en-administratie. Zonder voorkennis heeft het geen zin om je hiervoor in te schrijven.

  • Omdat er bij de start van deze opleiding al enige voorkennis vereist is, zal je deze steeds moeten bewijzen door deelname aan de 2 basisproeven van ICT. Na inschrijving en voor de start van de cursus krijg je hiervoor een uitnodiging via e-mail.
  • Pas als je voor deze 2 basisproeven geslaagd bent, mag je deelnemen aan de opleiding ICT en administratie. Ook pas dan mag je deelnemen aan de proeven “Eenvoudige content aanmaken”.
  • Heb je meer voorkennis? Dan kan je daarna ook de vrijstellingsproeven doen voor “Content presenteren” en “Cijfergegevens verwerken”.

Je mag zeker inschrijven vóór je geslaagd bent voor een voorgaande proef, maar je kan pas aan die proeven deelnemen als je geslaagd bent.

Meestal worden er meerdere vrijstellingsproeven op het zelfde moment gepland. Wil je graag deelnemen aan meerdere proeven? Dit kan, schrijf je wel voor elke proef afzonderlijk in!

De vrijstellingsproeven gaan door in onze vestiging te Sint-Niklaas in de Noordlaan 32. Dit is aan de achterkant van het station van Sint-Niklaas.

Lees eerst alle afspraken en voorwaarden i.v.m. de vrijstellingsproeven goed na voor je inschrijft.
Klik hier

Overzicht vrijstellingsproeven


Eenvoudige content aanmaken

  • Dinsdag 24/10 van 9.00 tot 12.00 uur 

Cijfergegevens verwerken (Excel deel 1)

  • Dinsdag 24/10 van 9 tot 12.00 uur

Bezig met zoeken...