Volg een cursus smartphone in je eigen gemeente (Project Digibanken voorjaar 2024)

Volg een cursus smartphone in je eigen gemeente (Project Digibanken voorjaar 2024)

Heb je een smartphone en wil je op een efficiënte, veilige manier leren bellen, sms’en, mailen en chatten met al jouw contacten? Kies een cursus in je eigen gemeente!

In samenwerking met Interwaas en de lokale digipunten kan CVO Focus in bijna elke gemeente van het Waasland twee basispakketten van telkens drie gratis workshops aanbieden, allemaal heel praktisch, met veel voorbeelden en ruimte om vragen te stellen.

Heldere uitleg, veel oefenkansen en een vleugje humor


Cursus Starten met je smartphone

Les 1 – Aan de slag met je smartphone: basisinstellingen van je smartphone, hoe apps installeren en gebruiken en hoe veilig aan de slag met itsme.

Les 2 – Online toepassingen en apps: online afspraken maken, online gegevens raadplegen, veilig online bankieren, e-commerce.

Les 3 – Privacy en veiligheid online: gevaren op je smartphone, echt van vals onderscheiden en het gebruik van overheidsplatformen, bv. rond gezondheid.

Cursus Communiceren met je smartphone

Les 1 – Whatsapp en videobellen: Whatsapp installeren, berichten, foto’s en spraakberichten sturen, groepen maken en videobellen.

Les 2 – Mailen: aanmaken van een gmail-adres, e-mails aanmaken en versturen, bijlagen toevoegen, mailetiquette.

Les 3 – Starten met Facebook: Facebook-account aanmaken, profiel beheren, berichten posten en in contact komen met vrienden.

Per cursus kan je intekenen voor de volledige reeks of voor een of twee sessies. Er is voldoende tijd voor inoefenen. Breng je smartphone en identiteitskaart mee, samen gaan we aan de slag. Wifi is beschikbaar.

Aanbod in jouw gemeente


Nieuwsgiering naar het aanbod in jouw gemeente? Klik op Digibank ‘Weerbaar digitaal’ | Interwaas . Je vindt een overzicht van de lesplaatsen en lesmomenten rechts onderaan bij de rubriek “Je digitale vaardigheden bijspijkeren”.

Algemene vragen en inschrijven


Meer informatie en inschrijven kan via de gemeentelijke diensten of in de bibliotheek van je gemeente. Je kan ook mailen naar weerbaardigitaal@interwaas.be.

Voor de openingsuren van de Digipunten – klik op Digibank ‘Weerbaar digitaal’ | Interwaas.

Geïnteresseerd in de computercursussen van CVO Focus?


CVO Focus heeft een ruim aanbod aan computercursussen voor echte beginners én gevorderden, voor mensen die een diploma willen behalen of voor zij die zich willen bijscholen tot grafisch ontwerper, netwerkbeheerder, programmeur, etc. Klik op Opleidingen | CVO Focus.

Bezig met zoeken...