Vivianne en Kim hebben Franse dromen

Vivianne en Kim hebben Franse dromen

Welke cursus volgen jullie samen?


  • Kim: Wij volgen de cursus Frans 4 op dinsdagavond in Temse. Ik wou mijn Frans opfrissen en mama eigenlijk ook, vandaar dat we dit schooljaar samen gestart zijn.
  • Vivianne: Jammer genoeg wel een apart jaar vanwege de Covid, dus veel hebben we elkaar niet gezien. Wel via Zoom, wat ook nog wel leuk was, maar na een tijdje mis je toch wel het persoonlijk contact in de lessen.

De Franse taal onder de knie hebben geeft wel voldoening, denk ik?


  • Kim: Ja, dat is waar en voor onze job vonden we het ook wel belangrijk dit nog eens op te frissen. We doen dit met veel plezier hoor, want we houden allebei heel veel van talen.

Dat lijkt me ook wel, want je mama volgt al heel lang les, heb ik begrepen?


  • Vivianne: Ik ben begonnen op mijn 16de met Franse lessen, en dit 2 avonden per week. Ik wou echt iets bereiken en ik ben blijven doorgaan met de cursussen Engels, Italiaans, Word, Excel, iPad en nu terug een opfrissing Frans. CVO heeft mijn leven veranderd, het heeft me waarde gegeven. Hierdoor heb ik het beroep kunnen uitoefenen waar ik van droomde.

Dat is mooi om te horen. Helpen jullie elkaar ook buiten de les met het Frans?


  • Kim: We spreken wel regelmatig eens over de les, herinneren elkaar eraan om het huiswerk niet te vergeten en soms spreken we ook al eens een woordje Frans tegen elkaar.

Misschien moeilijk met het gedeeltelijke afstandsonderwijs, maar hebben jullie al een memorabel moment gekend tijdens de lessen?


  • Kim: De allereerste les in september vonden we heel geslaagd. Toen mochten we nog in de klas les volgen met alle medecursisten samen, uiteraard wel met een mondmasker op. Onze vakleerkracht Nicole had o.a. een keitoffe quiz gemaakt en de sfeer was echt heel leuk.
  • Vivianne: Inderdaad, het ijs was gebroken, leuk om bij te leren op deze manier. Dank je wel, Nicole!

Bezig met zoeken...