Vanaf 7 maart naar code geel, ook in CVO Focus

Vanaf 7 maart naar code geel, ook in CVO Focus

Hoera, we zijn erdoor! De lente met veel zonneschijn komt eraan! De mondmaskers mogen weg, ook in CVO Focus! Eindelijk licht en lucht op het einde van een hele lange tunnel.
Wij hebben alvast zin om zingen, jij ook? Klik op Als de zon schijnt…

Na bijna 2 moeilijke jaren kunnen de coronamaatregelen nu sterk versoepeld worden. Het Overlegcomité bepaalde dat de brede samenleving klaar is voor die stap. Ook scholen en cvo’s schakelen vanaf maandag 7 maart naar code geel.

Versoepelingen


In deze update lees je welke versoepelingen we concreet nu al kunnen doorvoeren en wat ongewijzigd blijft.

  • Geen mondmaskers meer, ook niet in het klaslokaal. Uiteraard mag je een mondmasker blijven dragen als je dit voor jezelf beter vindt.
  • Vergaderingen, bijscholingen en pedagogische studiedagen mogen opnieuw live doorgaan.
  • We organiseren contactonderwijs en schakelen pas over naar afstandsonderwijs in noodgevallen. Uitzondering hierop zijn de cursussen die standaard in gecombineerd of afstandsonderwijs zijn geprogrammeerd.
  • Extra maatregelen blijven nog altijd mogelijk voor een bepaalde klasgroep of vestigingsplaats naar aanleiding van een uitzonderlijke situatie (bv. een besmetting van een leerkracht, plots veel besmettingen in een opleiding,…).

Wat blijft ongewijzigd?


  • Didactische uitstappen en extra-muros activiteiten kunnen doorgaan volgens de regels in de samenleving. Hou voor (meerdaagse) uitstappen ook rekening met de reisregels.
  • Ventileer en verlucht maximaal op basis van CO2-metingen in elk klaslokaal, eet- en vergaderzaal en de lerarenkamer. Onze ramen en deuren blijven openstaan, en we blijven de CO2-meters gebruiken.
  • Probeer om zo veel mogelijk afstand te houden.
  • Pas basis hand- en hoesthygiëne toe.
  • Wie ziek of besmet is, blijft thuis. Ook als je Covid-symptomen hebt, moet je thuis blijven.

Ontzettend veel dank voor jullie trouwe inspanningen!


We willen alle cursisten en personeelsleden enorm bedanken voor alle inspanningen sinds de start van de pandemie. We hebben samen veel gezwoegd maar ook het beste in moeilijke omstandigheden ontdekt. Zo kunnen we ondertussen allemaal werken met Teams, we hebben de voordelen van afstandsonderwijs ontdekt maar we waarderen nu nog meer hoe gezellig samen les volgen op school kan zijn!

Hartelijk dank voor jullie doorzettingsvermogen en volharding in deze bijzondere tijden!

Met vriendelijke groet namens het volledige team van CVO Focus
Manuela De Plucker, directeur

Bezig met zoeken...