Unieke Focus-vriendschap tussen Zaid en Marc

Unieke Focus-vriendschap tussen Zaid en Marc

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?


  • Zaid: Toen in 2015 oorlog uitbrak in mijn stad Mosul, vluchtte ik met mijn vrouw naar België. Via mijn inburgeringstraject kwam ik bij CVO Focus in Temse terecht om de Nederlandse taal te leren. Bij één van mijn taalleerkrachten Cécile Mys sprak ik regelmatig en met heimwee over mijn hobby dat ik graag deed in mijn thuisland nl. wandelen.
  • Marc: Ik volgde op dat moment de cursus Engels bij Cécile en vertelde ook over mijn vele wandelavonturen. Onze leerkracht kwam op het idee om aan mij te vragen of ik het zag zitten Zaid zijn taalbuddy te worden. Ik twijfelde geen seconde en onze liefde voor het wandelen zorgde voor een ideale tandem.

Intussen zijn we 6 jaar verder en dus nog altijd goeie vrienden?


  • Marc: Zeker weten, we hebben al wandelend het hele Waasland doorkruist, ook Klein-Brabant en de stad Antwerpen. We hielden onze conditie op peil en de Nederlandse taal van Zaid ging er voortdurend op vooruit.
  • Zaid: De Coronaperiode en het feit dat ik regelmatig weekendpermanentie heb op mijn werk, zorgt ervoor dat we niet elke week meer kunnen wandelen, maar het contact blijft sterk.

Fijn om te horen dat je al helemaal ingeburgerd bent, Zaid!


  • Zaid: Ja, ik vond toen vrij snel werk, ik ben gastspreker geweest met minister Maggie De Block op een forum in Gent en ik mag me sinds januari van dit jaar ook een Belg noemen.
    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/08/31/vluchtelingencrisis-in-belgie-5-jaar-later/
  • Marc: Zelf was ik heel trots dat Zaid in het Nederlands zijn rijbewijs behaalde, ik mocht bij de praktijkproef als bijzitter aanwezig zijn. We zijn CVO Focus heel dankbaar dat ze ons bij elkaar hebben gebracht, hierdoor is er een mooie en interessante vriendschap ontstaan.

Bezig met zoeken...