Tweedekansonderwijs: de weg naar nieuwe mogelijkheden

Tweedekansonderwijs: de weg naar nieuwe mogelijkheden

Alban (21) en Najlae (32) keerden als volwassenen terug naar de schoolbanken om hun diploma secundair onderwijs te behalen. CVO Focus opende nieuwe deuren naar een betere toekomst dankzij tweedekansonderwijs. Naast algemene vakken (AAV) volgen ze een diplomagerichte opleiding naar keuze. Vanaf september 2024 kan je starten!

Vanwaar jullie keuze om voor een diploma secundair onderwijs te gaan?


Alban: “Ik wil een job vinden waar ik echt van hou en mijn diploma secundair onderwijs is de eerste stap op die weg. De lessen bij CVO Focus wakkeren mijn interesse aan in geschiedenis, aardrijkskunde en kunst. Een diploma biedt mij ook meer mogelijkheden om verder te studeren aan een hogeschool. Nu ik nog niet werk, leg ik mij toe op deze studies.

Najlae: “Met het werk dat ik nu doe, heb ik geen zekerheid, geen vast inkomen. Ik zoek echt een vaste job, liefst in de administratie. Dat koos ik ook als diplomagerichte opleiding. Ik heb 4 kindjes en wil hen stabiliteit bieden en helpen bij hun huiswerk. In Marokko ben ik op mijn 17de gestopt met studeren.”

Welke tip zou je een nieuwe cursist in het tweedekansonderwijs geven?


Alban en Najlae: “Wees jezelf, stap uit je comfortzone en wees niet bang om te falen. In het tweedekansonderwijs is elke stap voorwaarts een overwinning en elk obstakel een kans om te groeien. Het is hier rustiger en aangenamer dan in het secundair onderwijs. Je schrijft best eerst in voor een infomoment via www.cvofocus.be/infosessies.”

Lees het artikel in het magazine van de stad Temse: Magazine Thuis in Temse juni 2024 (yumpu.com)

Bezig met zoeken...