Troeven Schoonheidsspecialist

Troeven Schoonheidsspecialist


Je toekomst in de schoonheidszorg

Dynamische mensen met feeling voor schoonheid, relaxatie en wellness zijn van harte welkom in deze praktische beroepsopleiding. Met de vele mogelijkheden binnen dit studiegebied kan je ontelbare kanten uit. Afhankelijk van de gekozen cursussen kan je

 • aan de slag als voetverzorger in een ziekenhuis of verzorgingstehuis,
 • ervaring opdoen als medewerkster in een schoonheidssalon, een wellnesscentrum of kuuroord,
 • creatief zijn als make-up specialiste of kleur- en stijlconsulente,
 • een carrière starten als sales talent of demonstratrice bij firma’s van cosmetica,
 • werken als schoonheidsspecialiste bij dermatologen, op de kankerafdeling in ziekenhuizen,….
 • je vestigen als zelfstandige voetverzorger, nagelstyliste of relaxatiemasseur (in palliatieve verzorgingsinstellingen),
 • en misschien je ultieme droom waarmaken: een eigen beautysalon opstarten.

Er is geen voorkennis vereist, want iedereen kan starten in de basismodules. Na een grondige theoretische en praktische basis besteden we veel aandacht aan de allerlaatste trends in dit snel evoluerende beroep.

Naast onze basisopleiding bieden we ook tal van specialisaties aan: aromatherapie, voetreflexologie, wellnessmassage, kleurenconsulente en nagelstyling.


Flexibele leertrajecten

Wij willen je graag helpen om deze opleiding met succes te voltooien. Daarom hebben we in samenspraak met onze vakleerkrachten het structuurschema overzichtelijk ingedeeld zodat je  gemakkelijk een modeltraject op maat kan uitstippelen. Je vindt de modeltrajecten apart bij de opleidingen, rechts bovenaan.

Bepaal zelf je ritme en tempo

Op basis van de modeltrajecten kan je zelf het ritme en het tempo van je opleiding bepalen,

 • je kan het certificaat behalen op
  • 1 jaar – 4 lesdagen per week, maar dit is heel intensief (*)
  • 2 jaar – 4 avonden per week
  • je kiest voor een welbepaald pakket, ‘s avonds of overdag, bv. voetverzorging.
  • je maakt een eigen combinatie van verschillende pakketten, ‘ s avonds of overdag, bv. voetverzorging + make-up + massage
 • je krijgt een duidelijk overzicht van de aangeraden volgorde van de cursussen,
 • je kan je kennis stapsgewijs opbouwen, waardoor je je slaagkansen aanzienlijk verhoogt,
 • je kan verschillende opleidingen gemakkelijk combineren…

Je bent niet verplicht alle modules te volgen, je mag de optie kiezen die je interesseert en je beperken tot dat onderdeel, bv. voetverzorging.

(*) Voor intensieve leertrajecten en anderstalige cursisten plannen we standaard een kennismakingsgesprek. Samen met een vakleerkracht bekijk je de mogelijkheden afgestemd op jouw behoeften en wensen. Het volstaat om een mailtje te sturen naar info@cvofocus.be  


Certificaten erkend door Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming

Per aparte module kan je een deelcertificaat behalen en alle deelcertificaten samen geven je een wettig erkend certificaat van de opleiding Schoonheidsspecialist.

Alle deelcertificaten, certificaten en diploma’s van CVO Focus zijn erkend dor het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.


Ook diploma’s secundair onderwijs

Je hebt groot gelijk om je secundair onderwijs te willen afwerken! Dit kan ook met de opleiding Schoonheidsspecialist.


Vrijstellingen mogelijk

Heb je al een opleiding bij bv. Syntra of een ander opleidingscentrum gevolgd?
Ben je al een tijdje actief in de schoonheidsverzorging aan de slag?
Leuk! CVO Focus houdt daar graag rekening mee en wil met jou bekijken of we vrijstellingen kunnen toekennen.  Zo kan je een flexibel leertraject uitstippelen, speciaal op jouw maat.


Midden in de echte praktijk

Bijzonder waardevol in deze opleiding is de aandacht en tijd voor “werkplekleren”. We plaatsen de cursist in de echte praktijk en volgen de allerlaatste trends in dit snel evoluerende beroep op de voet.
Een bezoek aan een hedendaags wellnesscentrum, infosessies door professionelen, demonstraties door cosmeticabedrijven, een deelname aan styling- en make-up activiteiten,… worden ingebouwd in het volledige lessenpakket.
Cursisten oefenen veel op elkaar maar we streven er ook naar om zoveel mogelijk op modellen te werken of zelfs op stage te gaan: voetverzorging in een rustoord of ziekenhuis, stoelmassage in bedrijven, mannequins schminken op een modeshow, relaxatiemassage bij mindervalide of mentaal gehandicapten, …


Extra workshops nieuwe trends

Ook de schoonheidswereld kent voortdurend  nieuwe trends. Om onze cursisten en afgestudeerden de kans te bieden altijd up to date te blijven organiseren we tijdens het schooljaar meerdere workshops (bv. over kindergrime, zwangerschapsmassage, wimperextensions,…) tegen betaalbare prijzen. Deze extra  workshops vallen buiten de lestijden, zijn geheel vrijblijvend en betalend. Een actueel aanbod kan je terugvinden op de homepagina van deze website.


Erkend door de beroepsfederatie BV Besko

Besko is de beroepsfederatie die sinds 1981 niet alleen de belangen behartigt van schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, voetverzorgers en visagisten/make-up specialisten. Ze wil ook waken over de kwaliteit van de dienstverlening en reiken daarvoor het label uit van “Kwalitatief-gediplomeerd Besko-lid”. Ook CVO Focus is lid van deze vereniging.

Met een certificaat/diploma van CVO Focus kan je ook lid worden en dit label aanvragen voor je zaak. Dit label staat immers voor professioneel geschoolde schoonheidsspecialisten die een volwaardige kwalitatieve opleiding genoten hebben.  Schoonheidsinstituten en -salons met dit label bieden de klant de garantie dat je een degelijke,  vakkundige opleiding hebt afgewerkt.
Meer informatie op www.besko.be.

Bezig met zoeken...