Te gast bij de cursisten van Nederlands NT2

Te gast bij de cursisten van Nederlands NT2

Alle personeelsleden van CVO Focus dragen de cursisten een warm hart toe. Dat dit ook wederzijds is, mocht Emilie (administratief medewerker) deze week ondervinden. Ze deelt graag dit leuke berichtje met iedereen.

Woensdag lag er op mijn bureau van campus Donck Dendermonde een mooi kerstkaartje op mij te wachten. Het kaartje was geschreven door de cursisten van NT2 (Nederlands voor anderstaligen) die hier drie keer per week in de namiddag les volgen. Samen met hun leerkrachten Lise Verschraegen en Elena Moeremans zijn ze hier in de Donck een vaste waarde op maandag, dinsdag en donderdag. Als ze het gebouw binnen lopen, zullen ze altijd zeker ook eens naar mij zwaaien. In het kaartje hadden ze niet alleen mooie kerstwensen voor mij, het was ook een uitnodiging om tijdens de laatste les naar hun feestje te komen. Als ik zo een mooie uitnodiging ontvang, kan ik natuurlijk geen neen zeggen en kom ik maar al te graag.

Omdat beide groepen elkaar ondertussen al heel goed kennen, verhuist iedereen voor de gezelligheid naar het grootste lokaal zodat er samen kan gevierd worden. De leerkrachten hebben hun cursisten op voorhand warm gemaakt voor het feest, want alle hapjes komen volledig uit de hand van de cursisten. Alles is met veel liefde bereid en alle smaken uit de ganse wereld komen hier samen. De cursisten geven ook graag uitleg (in het Nederlands!) bij de lekkernijen en er passeren mooie foto’s waar de cursisten in hun keukentje thuis aan het werk zijn. Er wordt dus niet alleen gefeest, maar ook nog veel bijgeleerd!

Dat er in Dendermonde kan gevierd worden, weten we allemaal. Maar ik ben er zeker van dat onze Donck op deze donderdagnamiddag het gezelligste en warmste plekje van Dendermonde was. Een mooiere start van de kerstvakantie kan ik mij niet wensen en ik hoop dit gevoel van samenhorigheid zeker nog lang te mogen meedragen.

Met dank aan Lise Verschraegen, Elena Moeremans en hun gastvrije cursisten,
Emilie Vandermeulen, blije administratief medewerker

Bezig met zoeken...