Spaanse les – Mente sana en cuerpo sano (of een gezonde geest in een gezond lichaam)

Spaanse les – Mente sana en cuerpo sano (of een gezonde geest in een gezond lichaam)

Dit spreekwoord was deze week zeker van toepassing op de cursisten van het tweede jaar Spaans in Sint-Niklaas waar het hoofdstuk gezondheid op het programma stond.

Om de woordenschat van de verschillende lichaamsdelen letterlijk en figuurlijk onder de knie te krijgen, had de leerkracht Siti Van Hoorick wel een heel origineel idee bedacht. De cursisten hadden op voorhand een lijstje met instructies ontvangen die ze tijdens de virtuele les konden gebruiken om elkaar in beweging te krijgen. Het resultaat kan je zien op onderstaande foto’s: de Spaanse les was opeens een echte les ‘gimnasia’ geworden waar de cursisten al doende de juiste woordenschat aangeleerd kregen.

Enkele voorbeelden van de bewegingen die moesten uitgevoerd worden: Juntar las manos detrás de la cabeza y girar el cuerpo a derecha e izquierda: de handen samenvoegen achter het hoofd en het lichaam van rechts naar links draaien. Of ook: Levantar la pierna derecha y estirar los brazos hacia delante: het rechterbeen optillen en de armen naar voren strekken.

Om beurten gaven ze elkaar instructies. Veel beweging verzekerd! Tegen het einde van de les was iedereen moe maar voldaan.

Met dank aan onze collega Spaans Siti. Deze fotoreportage bewijst nog maar eens hoe origineel onze leerkrachten te werk gaan om de leerstof ‘live’ tot bij de cursisten te brengen. Aan de lachende gezichten op de foto kan je zien dat de cursisten van hun Spaanse les genoten hebben en ook voor de kotgenoten moet dit leuke tafereeltjes opgeleverd hebben.

Bezig met zoeken...