Samen met cursisten genoten van het zonnige Noord-Italië

Samen met cursisten genoten van het zonnige Noord-Italië

Anniek Maes, één van onze gedreven leerkrachten Italiaans, bezorgde ons volgend verslagje van een unieke trip naar Noord-Italië, Lombardije. Aangezien Brescia en Bergamo voor het jaar 2023 uitgeroepen zijn tot culturele hoofdstad van Italië, vormden deze steden de basis en de hoofdmoot van de reis.

Tijdens het verlengde Pinksterweekend vlogen we met 35 gemotiveerde cursisten Italiaans naar Bergamo voor een 4-daags intensief reisprogramma, een mix van cultuur, natuur, gastronomie, wijn, muziek… e tanta gioia e amicizia!

Onder een stralende zon en in het gezelschap van uitstekende Italiaanse gidsen bezochten we Brescia, Mantova en Bergamo, maakten we een culinaire treinreis langs het Lago d’Iseo en een boottocht naar Montisola, waren we exclusief te gast bij de familie Castrini voor een gastronomische maaltijd met degustatie van Lugana-wijnen, opgeluisterd door ons eigen 4-stemmig gelegenheidskoor, ontdekten we de geheimen van de Franciacorta op een prachtig wijndomein, … , in het goede gezelschap van onze Italo-Belgische Ann Beirens van Agriturismo “Carpe Diem” te Solferino.

Cari amici, grazie per il vostro entusiasmo, interesse, e amicizia, ik kijk al uit naar onze volgende reis!

Anniek Maes
Insegnante di italiano
Dendermonde en Temse

Bezig met zoeken...