Recept in de focus: tompoes met truffelcrème en gerookte eend
Dit keer gaan we voor een niet alledaagse combinatie. Bij tompoes denken we direct aan patisserie en gebakjes uit bladerdeeg en banketbakkersroom. Probeer dit buitenbeentje zelf uit en laat je verrassen.
De delicate rooksmaak van de eend geeft de tompoes diepte en verfijning, een feestelijke combinatie van hartig en knapperig met een zachtromige finish. Het is niet zomaar een hapje, het is een kleine ervaring die je verrast en uitdaagt. Perfect voor een bijzondere lunch of als amuse bij een diner waarbij de gasten iets speciaals mogen verwachten. En misschien al een aanloop naar de feestdagen die in aantocht zijn.
Klik hier voor het recept.
Met dank aan onze vakleerkracht Gastronomisch koken en bakken, Filip Vanden Dorpe.
Geïnteresseerd in een cursus Gastronomisch koken of bakken?
In semester 2 starten we opnieuw met nieuwe kook- en bakcursussen. Klik hier en ontdek ons cursusaanbod Gastronomisch koken.