Passie voor taal

Passie voor taal

Twee taalleerkrachten in de kijker die al even les geven binnen ons centrum, welke taal geven jullie?


  • Colette: Ik maak intussen al een goede 20 jaar deel uit van het lerarenkorps in het CVO als leerkracht Spaans.
  • Charlotte: Ik ben gestart in 2014 en geef Arabisch in de vestigingen Lokeren en Dendermonde.

Waarom je keuze voor die ene taal?


  • Colette: Het Spaans is een geweldig mooie en krachtige taal als je het mij vraagt, heerlijk om naar te luisteren en ook om zelf te spreken.
  • Charlotte: Ik ben geïnteresseerd in talen en andere culturen. Arabisch leek mij een mooie taal en ook zeer speciaal. Het is wel een grote uitdaging, want het is een moeilijke taal maar heel interessant om alle stukjes te ontrafelen.

Geef je buiten ons centrum ook nog les?


  • Colette: Ja, ik geef nog Engels en expressie in het secundair onderwijs. Lesgeven aan jongeren combineren met lesgeven aan volwassenen is bijzonder afwisselend en gewoon ook heel fijn.
  • Charlotte: Ik geef ook Nederlands aan anderstaligen in Brugge. Voor mij verlopen de lessen bij volwassenen gemoedelijker dan op een secundaire school. Volwassenen kiezen ook echt uit passie en interesse voor het Arabisch. Zo heb ik altijd heel gemotiveerde cursisten waardoor ik graag mijn liefde voor het Arabisch doorgeef aan hen.

Heb je als afsluiter misschien nog een grappig verhaal dat je wil vertellen?


  • Colette: Zeker, er was eens een cursist die dacht dat Gloria Estefan een duo was, Gloria y Stefan. Daar moet ik vaak aan terugdenken als ik één van haar nummers laat beluisteren in de klas. Oye mi canto!
  • Charlotte: Ik vond het vroeger altijd grappig dat ik als leerkracht zijnde vaak de jongste van de klas was, nu ben ik al 31 jaar en dat is helaas niet meer het geval. 

Bezig met zoeken...