Vrachtwagenchauffeur

Vrachtwagenchauffeur

Klik hier voor het filmpje van onze opleiding Vrachtwagenchauffeur.

Ben je gepassioneerd door vrachtwagens, gefascineerd door het leven van een vrachtwagenchauffeur of lijkt het jou wel wat om op een vlotte en veilige manier goederen van punt A naar punt B te transporteren? Dan is onze opleiding vrachtwagenchauffeur misschien wel iets voor jou. CVO Focus kan van jou een beroepschauffeur maken!

Theorie en praktijk
Bij CVO Focus kan je een opleiding tot het behalen van een rijbewijs CE met vakbekwaamheid (code 95) volgen. We behandelen niet alleen de theoretische aspecten maar je krijgt ook praktijkcursussen rijtechnieken (zowel met solovoertuig als met trekker met oplegger, vrachtwagen/aanhangwagen en vrachtwagen/middenasaanhangwagen), onderhoud van rollend materieel en goederentransport (ook transport van gevaarlijke stoffen ADR). We gaan heel concreet te werk. Zo leer je het voertuig controleren voor het vertrek, goederen laden en lossen, administratie opvolgen en correct optreden bij ongevallen. Daarnaast is het ook voor een vrachtwagenchauffeur belangrijk om vlot te kunnen communiceren over je transportopdracht en je leert ook correct te communiceren bij pech, een ongeval of een defect en dit in het Engels, Frans en Duits.

Deze opleiding maakt dat je rechtstreeks van B rijbewijs naar rijbewijs CE + basiskwalificatie vakbekwaamheid gaat. Dit is dus een ander traject dan bv. bij VDAB of de rijschool waar je altijd eerst naar C+ vakbekwaamheid en later optioneel naar CE gaat. Het opleidingstraject loopt in samenwerking met het Sociaal Fonds Transport en Logistiek dat de erkende cursussen samenstelt.

Waar en wanneer?
De opleiding Vrachtwagenchauffeur gaat door in Temse, ’s avonds (van 18.00 tot 21.40 uur) volg je de theorielessen en op zaterdag (van 8.30 tot 17.30 uur) zijn de praktische rijlessen.
De opleiding start begin september en eindigt tegen 20 juni. Klik hier voor een raming van alle kosten voor deze totaalopleiding.

Behaalde attesten
Je schrijft in voor de volledige opleiding in zijn geheel. Vrijstellingen zijn helaas niet mogelijk tenzij je via een ander CVO zou geslaagd zijn voor één van de modules.
Na elke module ontvang je een deelcertificaat. Als je voor alle modules slaagt, behaal je het certificaat “Vrachtwagenchauffeur”.

Als je slaagt voor de examens bij een erkend examencentrum, ontvang je:
– het rijbewijs CE,
– de basiskwalificatie vakbekwaamheid als vrachtwagenchauffeur (code 95) ,
– het ADR-getuigschrift vereist voor het vervoer van gevaarlijke stoffen anders dan in tanks.

Voor deze opleiding is het inschrijvingsgeld beperkt tot € 300 (geplafonneerd), inschrijven kan enkel aan één van onze balies zodat we onmiddellijk de fikse korting van 540 euro kunnen toekennen.

Nog een paar aandachtspunten

  • Heb je vroeger al je vakbekwaamheid (code 95) behaald en wil je deze hernieuwen omdat deze vervallen is of gaat vervallen? Dan kan je onze opleiding helaas niet volgen, lees hier hoe je nascholing kan volgen. 
  • Je kan het traject van de rijschool of VDAB niet mengen met onze opleiding. Je kan de wettelijke examens enkel bij VDAB afleggen tijdens onze opleiding vrachtwagenchauffeur die ondersteund wordt door het SFTL.

Onkosten en afbetaalplan

Overzicht van onze cursussen Vrachtwagenchauffeur


Bezig met zoeken...