Vakfotograaf

Fotografie

Wil je graag foto’s maken en bewerken op een professionele wijze? In onze opleiding fotografie leer je stap per stap je camera kennen en tot in de puntjes beheersen. Je komt alles te weten om een professionele fotograaf te worden maar ook als je fotografeert als hobby, vind je gegarandeerd in deze opleiding wat je zoekt.

Je leert

… stapsgewijs alle camera-instellingen gebruiken voor het maken van portretten, landschapsfoto’s, macro-opnames, enz. Je leert kijken naar de omgeving, het licht, het lijnenspel,… en je maakt op die manier betere composities en mooiere foto’s. Je ontdekt de verschillende types fotografie, legt een sterke technische basis en werkt een inspirerend creatief traject af om je eigen stijl te ontwikkelen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan video en professionele fotobewerking gericht op fotografen.

Tijdens de cursus krijg je tal van handige tips en tricks van onze ervaren lesgevers met een ruime praktijkervaring in fotografie, video- en beeldbewerking.

Alle cursisten van CVO Focus kunnen de volledige set met Creative Cloud-toepassingen en
-services aankopen voor de voordelige prijs van € 75 per jaar. Alles wat de professionals krijgen, maar met een gigantische korting! Klik hier

Modulair opgebouwd

De opleiding heet officieel Vakfotograaf en is modulair opgebouwd met 10 cursussen die elk 1 semester duren. Elke module omvat 80 lestijden. Je volgt eerst de 5 basismodules waarna je je kennis verder kan uitbouwen in de 5 gevorderde themamodules.
Voor elke module die je met succes afrondt, ontvang je een deelcertificaat. Heb je de volledige opleiding afgelegd, behaal je het erkende certificaat Vakfotograaf.

Waar en wanneer?

De cursussen gaan overdag of ’s avonds door in onze vestigingen in Dendermonde en Temse.


Samen op foto-uitstap

We gaan regelmatig op excursie en werken aan doelgerichte opdrachten die je creativiteit stimuleren. De verplaatsingen naar interessante fotolocaties en tentoonstellingen gebeuren met eigen vervoer. De resultaten van de opdrachten bespreken we in groep.

Op Mac en PC

In Temse worden de cursussen gegeven op Mac toestellen. In de andere vestigingsplaatsen beschikken we enkel over PC’s maar als je zelf je laptop of Mac wil meebrengen en hierop de juiste programma’s installeert, kan je onze lessen perfect volgen.

Overzicht van onze cursussen Fotografie


Bezig met zoeken...