Sommelier

Wijn- en biersommelier

Ben je geboeid door de fascinerende wereld van wijn en bier?
Wil je meer te weten komen over de verschillende productieprocessen?
Waarop moet je letten bij het degusteren en serveren van wijn of bier?
Wil je een eigen zaak starten of advies geven in de horeca?

Wat ook je redenen zijn, persoonlijk of beroepsgericht, onze nieuwe professionele opleiding Sommelier is zeker een opleiding naar jouw smaak!

Sterk praktijkgerichte opleiding

Naast een stevige theoretische basis leer je al proevend de verscheidenheid aan wijnen en bieren benoemen en beoordelen. We plannen ook verschillende werkbezoeken aan wijndomeinen, importeurs van wijnen, bierbrouwerijen en groothandel. In de wijngaard vertelt de wijnbouwer jou alles rond snoeien, het sproeischema, de seizoensgebonden werkzaamheden, de oriëntatie van de druivelaars. Je mag ook zelf aan de slag. Tijdens de brouwerijbezoeken tonen we jou de technieken van het bierbrouwen. 

De cursussen worden gegeven door professionele leerkrachten met een grote praktijkervaring.

Op ons keuzemenu: wijn en/of bier

Je kan de cursussen Wijnkenner en Bierkenner apart volgen maar ook kiezen voor een combinatie van beide. Je vindt een overzicht in ons modeltraject aan de rechterkant van deze pagina.

Iedereen kan starten in de basiscursussen. Met voldoende voorkennis kan je ook kiezen voor een vervolgcursus.

In het onderdeel Wijnkennis krijg je een structureel, theoretisch inzicht in de verschillende wijnstreken, druivenrassen en wijnsoorten. Het accent ligt hierbij op het degusteren en hoe je wijnen professioneel kan beoordelen. Ook de harmonie tussen wijn en gerecht krijgt alle aandacht.

In Bierkennis leer je naast een aantal basisbeginselen ook professioneel bierproeven aan de hand van degustatiefiches. Je leert ook bier serveren en koppelen aan een gerecht. Zo word je een gedegen bierdeskundige die de rol van biersommelier kan vervullen.

Overzicht van onze cursussen Sommelier


Bezig met zoeken...