Multimedia operator

Digitale fotografie

In de lessenreeks Digitale fotografie leer je stap per stap je camera kennen en tot in de puntjes beheersen. Geleidelijk aan leer je bewust alle instellingen gebruiken voor het maken van portretten, landschapsfoto’s, macro-opnames, enz. Je leert kijken naar de omgeving, het licht, het lijnenspel … en je maakt op die manier betere composities en mooiere foto’s. Tijdens de cursus krijg je ook veel handige tips en tricks van onze ervaren lesgevers met een ruime praktijkervaring in de fotografie.

Vanaf het eerste jaar bieden we een combinatie aan van digitale fotografie en beeldbewerking met Lightroom Classic. Zo leer je niet alleen je camera kennen, maar ook de volledige digitale workflow voor het ordenen en bewerken van je digitale foto’s.

Vervolgens leggen we een traject af dat inspiratie en expertise biedt op verschillende gebieden binnen de fotografie, om zo je eigen stijl te ontwikkelen.

Wil je je verder verdiepen in de fotografie, dan bieden wij een masterclass en/of een selectie specialisatiemodules aan waarin we samen je techniek en creativiteit verdiepen rond bepaalde thema’s en je ook een sprekend portfolio aflevert.

Daarnaast organiseren we ook cursussen Photoshop voor fotografen en Beeldoptimalisatie. Ideaal om je beelden een betere en professionelere look te geven met doorgedreven correcties, retouches en montages.

Samen op foto-uitstap
Samen gaan we regelmatig op stap en werken doelgerichte opdrachten uit. De verplaatsingen naar interessante fotolocaties en tentoonstellingen gebeuren met eigen vervoer. De resultaten van de opdrachten bespreken we in groep.

Op Mac en PC
In Temse worden de cursussen gegeven op Mac toestellen. In de andere vestigingsplaatsen beschikken we enkel over PC’s, maar als je zelf je Mac wil meebrengen en hierop de juiste programma’s installeert, kan je onze lessen perfect ook op Mac volgen.

Aandachtspunt
Met de start van CVO FOCUS worden de verschillende leertrajecten in Lokeren, Dendermonde, Hamme en Temse stapsgewijs per jaar op elkaar afgestemd. In dit omschakelproces is het vernieuwde 1ste jaar al gelijklopend in 2019-2020.

Overzicht van onze cursussen


Bezig met zoeken...