Masseur

Masseur

Klik hier voor het filmpje van onze opleidingen binnen Beauty en wellness.

Voor meer info over deze opleiding/cursussen kan je mailen naar onze opleidingscoördinator op pascalle.troch@cvofocus.be. Je vindt een overzicht van de cursussen onderaan deze pagina.


Wil je graag professionele massagetechnieken aanleren? Zou je willen werken aan een betere wereld door mensen te laten ontspannen? Kies dan zeker voor de opleiding Masseur in CVO Focus! Onder begeleiding van onze ervaren massagespecialisten word je ondergedompeld in de wereld van ontspanning en relaxatie.

In de opleiding Masseur ontmoeten westerse en oosterse massages elkaar: zowel de klassieke Zweedse als de oosterse shiatsu-massagetechnieken worden aangeleerd. In het theoretisch gedeelte leer je meer over het menselijk lichaam in al zijn facetten. Zowel het puur materiële aspect in het westers denken als het energetische aspect van de oosterse filosofie komen uitgebreid aan bod.

In het tweede deel maak je kennis met verschillende wellnessmassages waarvan er enkele worden uitgediept: de holistische massage, de shiatsumassage, de stempelmassage en de hot-stone massage. Je werkt met klei, algen en essentiële olie en leert hiervoor ook de geschikte apparaten kennen en gebruiken. Waar het eerste jaar vooral draait rond relaxatie, ga je in het tweede jaar gericht werken naar allerlei lichaamsproblemen zoals cellulitis, zwaarlijvigheid, vermoeide benen, spataders en acné. Voorkennis is niet nodig.

Ook gediplomeerde masseurs die hun kennis willen uitdiepen, zijn van harte welkom.

Elke cursus vereist een goede basiskennis van het Nederlands. We verwachten dit ook voor deze opleiding binnen de cluster Beauty en wellness. Onze trajectbegeleiders zullen je naar een cursus Nederlands leiden als dit in je leertraject aangewezen zou zijn.

E-learning
20% van de lessen zullen online doorgaan, dit zijn circa 4 lesmomenten per semester per cursus. We geven onze leerstof via presentaties en filmpjes, aangevuld met opdrachten, extra uitleg op je vragen en individuele feedback op jouw maat. Een online les kan ook worden ingevuld met een webinar door een expert van een externe firma, het inoefenen van communicatieve vaardigheden via digitale media,…

Overzicht van onze cursussen Masseur


Extra mogelijkheden

Bezig met zoeken...