ICT Programmeren

ICT Programmeren

Wil jij als ICT-gebruiker de boeiende wereld van het programmeren ontdekken en zo je werk, studies en/of persoonlijke interesses naar een hoger niveau tillen? Dan is deze opleiding iets voor jou! Schrijf je in voor deze inspirerende en leerrijke cursussen!
In CVO Focus bieden we de opleiding ICT Programmeren onder 5 vormen aan:

 • Programmeren in C++ met Arduino
  In deze 3-jarige opleiding leer je de basisprincipes van programmeren met C++ toepassen met behulp van Arduino. Aan het einde kan je complexe programmeertaken uitvoeren en geavanceerde elektronische projecten bouwen met Arduino. Vanaf deel 3 leer je ook HTML, CSS en JS gebruiken.
  Voor meer info over deze opleiding kan je mailen naar onze leerkracht op wim.verlinden@cvofocus.be. Je vindt een overzicht van de cursussen hieronder.
 • Programmeren in Python met ESP32/Raspberry Pi
  Je leert de basisprincipes van programmeren in Python toepassen met behulp van een ESP32 en/of Raspberry Pi, om uiteindelijk complexe programmeertaken uit te voeren en geavanceerde elektronische projecten te bouwen met ESP32 en/of een Raspberry Pi. Vanaf deel 3 komen ook HTML, CSS en Javascript aan bod.
  Voor meer info over deze opleiding kan je mailen naar onze leerkracht op wim.verlinden@cvofocus.be. Je vindt een overzicht van de cursussen hieronder.
 • Programmeren in Java
  Deze opleiding richt zich tot een publiek dat wil leren programmeren met actuele technologie en technieken die vandaag op de arbeidsmarkt gangbaar zijn. Je hoeft geen professionele ontwikkelaar te willen worden maar de aangereikte tools bieden je wel deze kansen. Het spreekt voor zich dat je deze kennis ook perfect in een hobby- of vrijetijdsomgeving kan gebruiken. We vertrekken vanuit een basiskennis omtrent het computergebruik, voorkennis in programmeren is echt niet nodig. Voor meer info over deze opleiding kan je mailen naar onze leerkracht op sacha.demaere@cvofocus.be. Je vindt een overzicht van de cursussen hieronder.
 • Programmeren in JavaScript
  In deze 3-jarige opleiding leer je full-stack programmeren met JavaScript en Node.js, van webontwikkeling met HTML, CSS en JS tot geavanceerde technologieën zoals React en Vue.js. Je leert ook back-end ontwikkeling met Node.js en Express.js én databases zoals MongoDB en MySQL. Je gebruikt JavaScript in de front-end, back-end en zelfs voor je ESP32 IoT-devices.
  Voor meer info over deze opleiding kan je malen naar onze leerkracht op Wim.verlinden@cvofocus.be. Je vindt een overzicht van de cursussen hieronder.
 • Programmeren met LOGO!
  Met LOGO!, de intelligente logische module van Siemens, kan je kleine automatiseringsprojecten realiseren op een eenvoudige manier. In deze opleiding verken je de beginselen van programmeren met LOGO!. Stap voor stap maken we je vertrouwd met de hard- en software. Voor meer info over deze opleiding kan je mailen naar onze leerkracht op geert.vervaet@cvofocus.be. Je vindt een overzicht van de cursussen hieronder.

Overzicht van onze cursussen Programmeren


Bezig met zoeken...