Elektrotechnisch installateur

Elektrotechnisch installateur

Begint het te kriebelen wanneer je aan elektriciteit denkt? Wil je thuis graag zelf je elektrische installatie uitvoeren? Of droom je ervan om in de elektrotechnische sector te werken? Prima plan, want er is veel werk te vinden in deze sector! Maar alles begint natuurlijk bij een goede opleiding, en daarvoor ben je bij ons aan het goede adres!

In de opleiding tot Elektrotechnisch installateur leer je hoe je de elektrische installatie in een woning, kantoorgebouw of winkel kan ontwerpen en uitvoeren, vernieuwen of herstellen. Je leert zelfstandig werken en de werken volgens de regels van goed vakmanschap uitvoeren. Uiteraard ligt het accent op heel veel praktijkoefeningen, met een bijzondere aandacht voor de veiligheidsregels. Deze opleiding wordt gegeven door vakleerkrachten met een ruime praktijkervaring. Ze is erkend en wordt ondersteund door de beroepsfederatie Volta, kruispunt van elektrotechniek.

Iedereen kan instappen in de basiscursus Deel 1: Basis elektriciteit. De opleiding duurt 3 jaar of langer, afhankelijk van het aantal avonden dat je wil studeren. We hebben een modeltraject voor Lokeren en Sint-Niklaas. Als je voorkennis en/of relevante werkervaring hebt, kan je vrijstellingen krijgen.

Drie mogelijkheden:
– Volg alle modules van de opleiding en behaal je certificaat Elektrotechnisch installateur.
– Kies voor losstaande pakketten als bijscholing, omscholing,…zoals bv. Domotica,
– Behaal een secundair onderwijs diploma door het volgen van deze opleidingen samen met AAV (Aanvullende algemene vorming).

Overzicht van onze cursussen Elektrotechnisch installateur


Bezig met zoeken...