Digitale fotografie

Digitale fotografie

In de lessenreeks Digitale fotografie leer je stap per stap je camera kennen en tot in de puntjes beheersen. Geleidelijk aan leer je bewust alle instellingen gebruiken voor het maken van portretten, landschapsfoto’s, macro-opnames, enz. Je leert kijken naar de omgeving, het licht, het lijnenspel … en je maakt op die manier betere composities en mooiere foto’s. Tijdens de cursus krijg je ook veel handige tips en tricks van onze ervaren lesgevers met een ruime praktijkervaring in de fotografie.

Vanaf het eerste jaar bieden we een combinatie aan van digitale fotografie en beeldbewerking met Lightroom Classic. Zo leer je niet alleen je camera kennen, maar ook de volledige digitale workflow voor het ordenen en bewerken van je digitale foto’s.

Alle cursisten van CVO Focus kunnen de volledige set met Creative Cloud-toepassingen en
-services aankopen voor de voordelige prijs van € 69 per jaar. Alles wat de professionals krijgen, maar met een gigantische korting! Klik hier

Vervolgens leggen we een traject af dat inspiratie en expertise biedt op verschillende gebieden binnen de fotografie, om zo je eigen stijl te ontwikkelen.

Wil je je verder verdiepen in de fotografie, dan bieden wij een projectjaar en een selectie themamodules aan waarin we samen je techniek en creativiteit verdiepen rond bepaalde thema’s en je ook een sprekend portfolio aflevert.

Daarnaast organiseren we ook cursussen Photoshop voor fotografen en Beeldoptimalisatie met Photoshop CC. Ideaal om je beelden een betere en professionelere look te geven met doorgedreven correcties, retouches en montages. Met andere woorden, ook de perfecte cursussen voor grafisch ontwerpers.

De cursussen gaan door overdag of ‘s avonds, te Lokeren, Hamme, Dendermonde, Wetteren en Temse. Per module behaal je een deelcertificaat. De modules Digitale fotografie maken deel uit van de opleiding Multimedia Operator waarin ook videobewerking, audiobewerking, grafische vormgeving, 3D-animaties, etc. zijn vervat.

Samen op foto-uitstap
We gaan regelmatig op stap en werken doelgerichte opdrachten uit. De verplaatsingen naar interessante fotolocaties en tentoonstellingen gebeuren met eigen vervoer. De resultaten van de opdrachten bespreken we in groep.

Op Mac en PC
In Temse worden de cursussen gegeven op Mac toestellen. In de andere vestigingsplaatsen beschikken we enkel over PC’s, maar als je zelf je Mac wil meebrengen en hierop de juiste programma’s installeert, kan je onze lessen perfect volgen.

Overzicht van onze cursussen


Bezig met zoeken...