DigiSterk op school

DigiSterk op school

Ben jij die enthousiaste leerkracht die met krachtige tools doelgericht in zijn klas aan de slag wil gaan? Wil je vanuit een doordacht schoolbeleid inzetten op een sterk ICT-professionaliseringsaanbod op jouw school? Wil je jezelf en je team digitaal sterk(er) maken?

Dan ben je in CVO Focus aan het juiste adres! Onder het motto “Van doel naar tool” kan je terecht in onze online cursussen of kunnen we samen een motiverend en laagdrempelig professionaliseringsaanbod uitwerken op maat van jouw schoolteam.

We zetten in op pedagogische aspecten (zoals bv. differentiatie en feedback geven) én stemmen het aanbod af op praktische noden via bv. lessen in afstandsonderwijs, fysieke lessen op school of een combinatie van beide. Contacteer ons vrijblijvend voor een aangepast ICT-professionaliseringsaanbod via digisterk@cvofocus.be

Ons cursusaanbod voor enthousiaste beginners en gevorderde digiwonders


Ons cursusaanbod wordt voortdurend geüpdatet en omvat momenteel volgende cursussen met twee formules: je kan individueel intekenen op een aparte cursus (open aanbod*) of je kan deze ook aanvragen voor je schoolteam. En dat aan een heel voordelig onderwijstarief van 20 euro per cursus per deelnemer (15 euro inschrijvingsgeld voor 10 lestijden + 5 euro cursusmateriaal).

(open aanbod*) We plannen ook aparte cursussen waarop je individueel kan inschrijven. Om je naam op de wachtlijst te laten noteren, kan je een mailtje  sturen naar digisterk@cvofocus.be.  We zullen je op de hoogte houden via onze DigiSterk-nieuwsbrief.

De cursussen gaan door in afstandsonderwijs (synchroon of asynchroon of een combinatie) maar kunnen ook worden aangevraagd met een aantal contactmomenten op school. Ze staan open voor leerkrachten van alle onderwijsniveaus, pedagogisch ICT-coördinatoren én onderwijsondersteuners.

Ook “technische” cursussen behoren tot de mogelijkheden, wij denken alvast aan PC-probleempjes oplossen (PC EHBO), Excel-functies gebruiken, een flitsende PowerPoint-presentatie maken, materiaal delen via OneDrive,.. Ook dit kunnen we voor jullie team uitwerken.

Op de hoogte blijven


We blijven ons ICT-aanbod “DigiSterk op school” verder uitbreiden en ontwikkelen. Word je graag op de hoogte gehouden? Geef dan je contactgegevens door op digisterk@cvofocus.be.  Zo kunnen wij jou blijven informeren over ons groeiend aanbod gericht op leraren.

Aanbod op maat van jouw school – alle ideeën zijn van harte welkom!


Heb je zelf een briljant idee of een voorstel voor een ICT-opleiding? We staan klaar om een aanbod op maat van jouw team uit te werken, live bij jou op de schoolvloer of in afstandsonderwijs (e-learning). We bespreken graag hoe we jou en jouw team kunnen helpen.

Ons professioneel DigiSterk team


V.l.n.r. Anke De Meester, Lies Van Nijverseel, Mathieu Verschraege en Astrid Laekeman

Het DigiSterk team bestaat uit 4 ervaren lesgevers met heel veel expertise in digitaal leren en coachen.

  • Mathieu Verschraege is coördinator Digitaal Leren bij CVO Focus, regiocoördinator ICT-professionalisering Digisprong, zaakvoerder Mediavista (lezingen en workshops rond mediawijsheid en cybercrimepreventie), voormalig cybercrimerechercheur en lid van de lokale computer crime unit. Hij is ook een veelgevraagd spreker op onderwijsevenementen zoals Sett Gent, de ICT-praktijkdag, de online ICT-praktijkweek en Safer Internet Day van Kenniscentrum Digisprong.
  • Anke De Meester werkt als projectcoördinator Digitale transformatie bij CVO Focus. Ze is  projectmedewerker voor Edusprong- en Digisprong-projecten, coach, facilitator en verschilmaker met een zwak voor soft skills en digitalisering. Ze heeft een ruime ervaring met lesgeven, digitalisering en beleidsondersteunend werken in het secundair onderwijs, volwassenenonderwijs, hoger onderwijs en de privésector.
  • Astrid Laekeman is lesgever en actief bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal voor digitaal leren en Digibanken. Ze is ook werkzaam als pedagogische ICT’er in het buitengewoon secundair, afgestudeerd als Mediacoach, voormalige leerkracht lager onderwijs en buitengewoon secundair en Bachelor Grafische en digitale media.
  • Lies Van Nijverseel heeft een passie voor onderwijs en de digitale transformatie, meerwaardezoeker in digitale tools in de klas, onderlegd in digitaal doordacht springen (opleiding Domo De Rofontiro), wegmaker voor digitale didactiek op school, afgestudeerd als Mediacoach, pedagogisch ICT-ondersteuner in het secundair onderwijs, leerkracht Nederlands en Engels sinds 2009.

Onze troeven


  • We werken met gedreven lesgevers met veel expertise en een ruime ervaring in verschillende onderwijstakken.
  • We organiseren een zeer betaalbaar cursusaanbod aan de meest voordelige tarieven van de overheid.
  • We focussen op praktische cursussen die een antwoord kunnen bieden op de huidige noden in het onderwijs
  • We geven concrete handvaten en tips & tricks in elke cursus, dus iedereen kan er snel mee aan de slag in zijn klas of school.
  • We trekken de kaart van afstandsonderwijs maar ook contactlessen zijn af te spreken.
  • Van doel naar tool: we vertrekken altijd vanuit lesdoelen en de klaspraktijk.

Bezig met zoeken...