Autobuschauffeur

Autobuschauffeur

Wil je aan de slag als bestuurder van een autobus? Ben je aan het werk of heb je overdag een bezigheid waardoor je enkel ‘s avonds en tijdens het weekend een opleiding kan volgen? Dan kan je terecht in ons opleidingscentrum. CVO Focus kan van jou een beroepschauffeur maken!

In deze opleiding leer je een autobus besturen om je rijbewijs D (met vakbekwaamheid) te halen. Je zorgt ervoor dat alle passagiers veilig en op tijd op hun bestemming geraken en voor het vertrek controleer je het voertuig. Je staat in voor de veiligheid van alle passagiers een correcte omgang met de klanten. Als buschauffeur zorg je ook voor de controle van vervoerbewijzen.

Theorie en praktijk
Je behaalt je rijbewijs D (met vakbekwaamheid). We behandelen niet alleen de theoretische aspecten (wegcode en administratie) maar je krijgt ook een praktijkopleiding rijtechnieken en onderhoud van rollend materieel. Om te kunnen starten moet je een rijbewijs B en een geldige medische keuring van een arbeidsgeneesheer hebben.

We gaan heel praktisch te werk. Zo leer je het voertuig controleren voor het vertrek, administratie opvolgen en correct optreden bij ongevallen. Daarnaast is het ook voor een buschauffeur belangrijk om vlot te kunnen communiceren met passagiers, externen en je werkgever bij pech, een ongeval of een defect.

Het opleidingstraject loopt in samenwerking met het Sociaal Fonds Bus & Car.

Waar en wanneer?
De opleiding Autobuschauffeur (280 lestijden) gaat door in Temse: ’s avonds (van 18.00 tot 21.30 uur) volg je de theorielessen en op zaterdag (van 9.00 tot 17.00 uur) zijn de praktische rijlessen. De opleiding duurt een 20-tal weken, exclusief vakantieperiodes.

Behaalde attesten
Je schrijft in voor de volledige opleiding in zijn geheel. Vrijstellingen zijn helaas niet mogelijk tenzij je via een ander CVO zou geslaagd zijn voor één van de modules.

Na elke module ontvang je een deelcertificaat. Als je voor alle modules slaagt, behaal je het certificaat “Autobuschauffeur”. Als je slaagt voor de examens bij een erkend examencentrum, ontvang je:
– het rijbewijs D,
– de basiskwalificatie vakbekwaamheid als autobuschauffeur.

Voor deze opleiding is het inschrijvingsgeld beperkt tot € 300 (geplafonneerd), inschrijven kan enkel aan één van onze balies zodat we onmiddellijk een mooie korting van 120 euro kunnen toekennen.

Onkosten en afbetaalplan
Je vindt een raming van alle kosten voor deze totaalopleiding op Studiekosten en afbetalingsplan Autobuschauffeur.

Overzicht van onze cursussen Autobuschauffeur


Bezig met zoeken...