Boeiend taalbad voor onze cursisten Italiaanse conversatie

Boeiend taalbad voor onze cursisten Italiaanse conversatie

Waar kan je nog op reis met cursisten die al zoveel jaren Italiaans studeren en al bijna alle Italiaanse regio’s bezocht hebben? De keuze viel dit jaar op Emilia Romagna met Modena, stad van Pavarotti, aceto balsamico en parmigiano, Ravenna, schitterend van de byzantijnse mozaïeken, Bologna, rossa, grassa e dotta, en Ferrara dat zijn charmes helaas verborg onder de regen.

In italiano, per favore?


Onze gidsen Sylvia en Benedetta zijn uiteraard italiane DOC met een gegarandeerde kwaliteit (én kwantiteit!).Ook de gidsen in de lokale bedrijven waren één en al Italiaans temperament. De onderdompeling in een intensief Italiaans taalbad was een feit!

Modena, parmigiano reggiano e aceto balsamico


Na een heel boeiend bedrijfsbezoek aan een Caseificio di parmigiano en aan één van de oudste Acetaie zal niemand van ons nog parmesanof crema di balsamico op zijn bord willen! Wij leerden alle geheimen kennen van twee van de meest illegaal gekopieerde Italiaanse topproducten.

Schitterende Byzantijnse mozaïeken in Ravenna


Galla Placidia, San Vitale, San Appolinare Nuovo, il Battistero Neoniano, San Appolinare in Classe, … klinkende namen en absolute hoogtepunten van Byzantijnse mozaïekkunst. Een grote Italiaanse zonnebril was noodzakelijk om onze ogen te beschermen tegen zoveel schittering binnen en zoveel zon buiten!

Bologna, la rossa, la grassa e la dotta


Om haar naam eer te bewijzen, bezochten we de Universiteit van Bologna, de oudste ter wereld (°1088) met het Teatro Anatomico, en lunchten we in een trattoria samen met pas afgestudeerde laureati. We hopen dat de Torre degli Asinelli en de Torre della Garisenda ook na ons bezoek nog overeind staan.

Ferrara sotto la pioggia


Helaas, geen terrasjes op de piazza voor de Duomo,en daarom zochten we net als het hof Estense in de Renaissance ons plezier en vooral een droog onderkomen in het Palazzo Schifanoia met de frescocyclus in de Salone dei Mesi.

Morale della storia


Het was weer een zalig gezelschap en een boeiende, verrassende reis.
En de Italiaanse hotels kunnen maar beter een grote voorraad Aperol inslaan als CVO Focus komt logeren. Cin cin e alla prossima! 😉

Met onze dank aan de vakleerkracht Anniek Maes en alle gedreven taalleerkrachten van CVO Focus!

Geïnteresseerd in een cursus uit ons talenaanbod?


Op vakantie discussiëren met locals? Communiceren met buitenlandse leveranciers? Beter contact leggen met anderstaligen? Er is altijd een reden om een taal te leren. In CVO Focus Volwassenenonderwijs (vanaf 16 jaar) kan je kiezen voor een cursus EngelsFransDuitsItaliaansSpaans of Russisch, overdag en/of ’s avonds, voor beginners en gevorderden.

Vanaf september 2024 starten we met onze nieuwe cursussen, ook in 100% afstandsonderwijs.

Bezig met zoeken...