Onze soepactie zorgde voor vele onthullingen

Onze soepactie zorgde voor vele onthullingen

In de week van 4 december konden de cursisten tijdens hun avondpauze genieten van een warme beker soep ten voordele van de Warmste Week, en dit op bijna alle vestigingsplaatsen van CVO Focus. Cursisten die al een aantal schooljaren de lessen volgen, weten dat dit leuk initiatief elk jaar rond deze tijd van het jaar op het programma staat en kijken er altijd opnieuw naar uit.

Met deze initiatieven hopen we onze cursisten en leerkrachten wat dichter bij elkaar te brengen. Het is altijd plezierig om iedereen rond de ketel soep te zien verbroederen. De editie van de soepactie 2023 heeft een aantal opmerkelijke feiten aan het licht gebracht waar we in CVO Focus alleen maar heel blij mee kunnen zijn.

Trots op onze cursisten en collega’s Gastronomisch koken


Onze cursisten Gastronomisch koken maken niet alleen warme maaltijden klaar, het zijn ook de meest warme mensen die je je inbeelden kan. Als het hun beurt is om voor de soep te zorgen, komen ze extra vroeg naar het centrum om de nodige voorbereidingen te doen. Na hun wekelijks driegangenmenu eten ze uiteraard geen soep meer mee maar steunen ze de actie door een pot soep mee naar huis te nemen.

Onze leerkrachten Gastronomisch koken zijn allemaal heel trotse collega’s, en terecht! Ook al moeten de aankopen voor de soep zo veel mogelijk beperkt blijven, toch zijn ze tot de laatste minuut in de weer om voor zo veel mogelijk smaak en de juiste kruiding te zorgen. Het mooiste compliment dat je hen geven kan, is dat al de soep verkocht is. Dan zie je hen stralen van achter hun fornuis!

In Temse hebben de taalleerkrachten en administratieve medewerkers de handen in mekaar geslagen om voor de soep te zorgen, wat eveneens voor mooie, gezellige taferelen en veel verbondenheid heeft gezorgd.

Niet alleen professioneel maar ook nog fotogeniek


Filip Brys, leerkracht koken in Dendermonde, heeft zich deze week ontpopt tot één van de meest fotogenieke leerkrachten. Steven Meert, vakleerkracht fotografie, heeft hem samen met zijn cursisten op een gestolen moment heel mooi weten vast te leggen. Ook andere collega’s en cursisten zijn niet aan hun lens ontsnapt. Het resultaat kan je op deze pagina bewonderen.

Veel dank voor zo veel gulheid


Al onze cursisten zijn ontzettend gul geweest. Waar met cash geld betaald wordt, moet er heel vaak geen wisselgeld teruggegeven worden. Al deze extraatjes maken dat we een heel mooi bedrag hebben kunnen inzamelen! We schenken deze opbrengst met een groot hart aan de Warmste Week 2023. Benieuwd hoeveel? Nog even wachten en dan maken we het eindbedrag bekend!

Langs deze weg willen we iedereen die zijn steentje aan de soepactie bijgedragen heeft, van harte bedanken. 

De week na de soepverkoop komen cursisten voorzichtig polsen of er geen herhaling mogelijk is. Maar daarvoor is het opnieuw wachten tot volgend schooljaar. Waarschijnlijk zullen er dan zeker opnieuw nieuwe dingen aan het licht komen. We kijken er alvast naar uit!

Bezig met zoeken...