Onze floristen tot in het verre Friesland

Onze floristen tot in het verre Friesland

In het weekend van 11 en 12 maart trok Anne Huttener, vakleerkracht Florist samen met 6 cursisten richting Friesland. Hoe ze daar kwamen en wat ze daar deden, vertellen ze ons graag in onderstaand artikeltje.

Op de Féerie florale in november 2022 ontmoette Anne een medewerkster van de toeristische dienst van Dendermonde. Ze vertelde dat ze een B&B startte in Friesland en nodigde Anne en haar cursisten uit om Friesland te ontdekken en ondertussen de B&B te decoreren. Met wagens volgeladen met materiaal verzameld uit de natuur en massa’s bloemen geschonken door Rita Van Laeken, gepensioneerde etalagiste en huidig cursiste Nieuwe trends, trokken ze richting Nederland. Ze kwamen aan in B&B Rijsterbosch in een idyllisch sneeuwlandschap en werden met open armen ontvangen door Els en Jorgen, de B&B uitbaters.

Dit project was zeer goed voorbereid. Anne Huttener getuigt: “Eerst hebben we vooraf gebrainstormd aan de hand van opgestuurd fotomateriaal. We hebben uitgezocht welk materiaal voor we voor welke decoratie konden gebruiken. We hebben ons vooral ingeleefd in het interieur van de B&B en hebben een klein accent gegeven naar Pasen toe. Zo kozen we voor graskoord met bloemen voor op de houten kast, een barokstuk op de tafel en een krans van krulwilg rond de 4 witte kandelaars. De zwarte kandelaars versierden we met een krans van sisal (= een tropische vezel dat vooral voor touw, borstels en vloerbedekking wordt gebruikt), eitjes en opgevuld met bloemen.“

Mede dankzij het feit dat Anne en haar cursisten tijdens hun verblijf rijkelijk verwend werden door de uitbaters, werd het een onvergetelijk, ontspannend en leerrijk weekend! We zijn bijzonder op hun fleurige creaties in het verre Friesland.

Bezig met zoeken...