Online leren, offline groeien – Dankzij GO! Academy

Online leren, offline groeien – Dankzij GO! Academy

Onderweg op de trein, ver weg in Spanje of vanuit je gezellige zetel thuis? Met de online cursussen @home studeer je waar en wanneer je wil, met ondersteuning van een ervaren leerkracht.

Eén platform voor alle online opleidingen van GO! volwassenenonderwijs, ook in CVO Focus


Een nieuw platform helpt cursisten kiezen uit het gevarieerde aanbod van online opleidingen die de centra voor volwassenenonderwijs van het GO! te bieden hebben. De tien cvo’s bundelen hun krachten én hun aanbod op de nieuwe website, GO! Academy, waar iedereen die wil bijleren via afstandsonderwijs zich kan informeren, oriënteren en meteen kan inschrijven.

Meteen inschrijven via GO! Academy


Op zoek naar een onlinecursus boekhouden, programmeren, grafische vormgeving of ondernemerschap? Naar een taalopleiding via afstandsonderwijs? De websites van verschillende centra voor volwassenenonderwijs (cvo) afschuimen en vergelijken, dat is vanaf nu verleden tijd. De tien cvo’s van het GO! stemden hun aanbod op mekaar af en lanceren nu één platform met al hun opleidingen in afstandsonderwijs: GO! Academy. Via de GO! Academy kan iedereen zich informeren, oriënteren en meteen inschrijven. De website www.goacademy.be bundelt honderden cursussen. Alle cursussen zijn voor minstens 75 procent via afstandsonderwijs te volgen. Wie zijn traject succesvol afrondt, behaalt een officieel (deel)certificaat of diploma. 

“Met de GO! Academy bundelen wij onze middelen en expertise op het vlak van digitaal afstandsonderwijs op maat van de cursist. Wie specifieke vaardigheden wil bijschaven of professioneel een nieuwe richting uit wil, krijgt zo via één centraal platform toegang tot een breed opleidingsaanbod”, aldus projectcoördinator Willem Willems. “Zo zetten wij in op laagdrempelig en kwalitatief onderwijs met een sterke focus op digitale competenties. Dat verbetert ook de kansen van onze cursisten op de arbeidsmarkt.”

Baanbrekende samenwerking tussen 10 cvo’s


De GO! Academy is het resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen de tien GO!-cvo’s en de centrale diensten van het GO!. Naast het digitale platform met aanbod afstandsonderwijs, werden door de cvo’s expertisehubs opgericht waarbinnen ze onderling kennis en ervaring uitwisselen. Zo kunnen de centra hun aanbod voor het digitale platform nog meer op mekaar afstemmen en optimaliseren. Het project werd gefinancierd met Edusprongmiddelen die de Vlaamse regering voor het volwassenenonderwijs vrijmaakte binnen het relanceplan “Vlaamse veerkracht”.

Ook CVO Focus zet in op afstandsonderwijs


Onderweg op de trein, ver weg in Spanje of vanuit je gezellige zetel thuis? Met de online cursussen @home (in 75% tot 100% afstandsonderwijs of e-learning) studeer je waar en wanneer je wil. Op het elektronisch leerplatform (Teams) doorloop je een uitgewerkt traject met leerstof, filmpjes, oefenmateriaal en opdrachten. De leerkracht volgt het leerproces online op en geeft de deelnemers regelmatig feedback. De extra troef zijn de online contactmomenten op regelmatige tijdstippen om leerstof extra toe te lichten, om vragen te beantwoorden, om feedback te geven. Met andere woorden, in CVO Focus mag elke cursist blijven rekenen op extra ondersteuning en begeleiding, ook @home. Directeur Manuela De Plucker vertelt: “Het online aanbod breidt verder uit en omvat ondertussen cursussen zoals Spaans, Franse opfrissing, Duits op het werk, Zakelijk Nederlands, presenteren met PowerPoint, Digitale vaardigheden, Programmeren met Arduino, LOGO!, JavaScript of Python, Grafische vormgeving met Illustrator, InDesign, Photoshop, Premiere Pro, etc.” Ze zijn te vinden via de GO! Academy én op de eigen website Cursussen @home | CVO Focus. Ook modules Fotografie en Aromatherapie behoren tot de mogelijkheden. Inschrijven kan elektronisch via de eigen website, een hele zomer lang.

Surf naar de GO! Academy: www.goacademy.be  

Bezig met zoeken...