Lieve deelt lief en leed met bloemen

Lieve deelt lief en leed met bloemen

Je bent al jaren een cursist binnen onze opleiding Florist, wanneer ben je gestart?


  • Lieve: Ik ben gestart in het schooljaar 2010-2011, in de module Bloemschikken basis 2 bij Caroline Vergucht. Nu nog altijd mijn leerkracht, dit schooljaar volg ik Bloemwerk voor alle gelegenheden op dinsdagnamiddag in Lokeren.

Vanwaar je interesse om steeds bloemschikken te blijven volgen?


  • Lieve: Omwille van het aanbod, aangepast aan de trends van de tijd, en de eigen creativiteit die aan bod kan komen binnen de opdrachten. In al die jaren heb ik nog nooit hetzelfde bloemstuk opnieuw gemaakt.

Na al die jaren zou je denken toch wel wat vakleerkrachten te hebben gezien, maar jij bent trouw gebleven aan Caroline?


  • Lieve: Na 3 jaar cursus bij een bekende Belgische bloemenkunstenaar was ik op zoek naar een cursus die aansloot bij wat ik daar geleerd had. Vele gekozen cursussen erna gaven mij niet de nodige voldoening omdat het vaak om een kopie ging van het werk van de leerkracht. Na wat rondzwerven ben ik bij CVO Focus en Caroline terecht gekomen.

    Vanaf de eerste les ervaarde ik dat het goed zat, Caroline is zeer toegankelijk en heeft zelf een degelijke opleiding genoten. Haar lessen zijn zeer goed voorbereid, opgebouwd in een juiste volgorde en ondersteund met degelijke achtergrondinformatie over bloemen, planten, materialen, trends, … die belangrijk zijn in het bloemschikken. Ze geeft een duidelijke omschrijving van een nieuwe opdracht waarbij telkens een techniek in de kijker staat, bv. rijgtechniek, tafelschikking, wanddecoratie, klemtechniek, bladapplicatie,…

    Caroline volgt iedere cursist goed op en geeft waar het nodig nog extra tips. Wat ook opvalt is de verscheidenheid van het bloemwerk en de creativiteit van alle cursisten. Haar manier van lesgeven bevalt me enorm, dus ja, ik blijft graag trouw aan Caroline.

Zijn er vriendschappen ontstaan met bepaalde medecursisten?


  • Lieve: Ja, en heel veel, na al die jaren kunnen we op elkaar rekenen en delen we lief en leed.

Heb je misschien een leuke anekdote of een lesmoment dat zeker memorabel is?


  • Lieve: Naast de aangename sfeer in elke les hadden we in het verleden ook al enkele fijne uitstappen: zo bezochten we de floraliën in Gent, de plantentuin in Meise, … en onze reis naar de tuinen in Engeland is onvergetelijk.

Bezig met zoeken...