Liefde voor lezen op campus Donck Dendermonde

Liefde voor lezen op campus Donck Dendermonde

Sinds vorig schooljaar hebben we een echte schrijfster in ons midden. Sarah Verhasselt, leerkracht Nederlands voor anderstaligen (NT2), heeft in 2022 haar eerste boek jeugdboek “De verdwenen medaille” uitgegeven en voorgesteld in de bibliotheek van Dendermonde. Het spreekt als een boek dat ze dan ook als leerkracht Nederlands haar liefde voor literatuur op zo veel mogelijk manieren aan haar cursisten wil doorgeven.

Onze boekenruilkast: ééntje nemen is ééntje geven


Daarom nam ze een origineel initiatief en zorgde ze voor een boekenruilkast in de inkomhal van campus Donck Dendermonde. In deze vestigingsplaats gaan veel lessen Nederlands als Tweede Taal door. Ook de cursisten van het tweedekansonderwijs zullen hier regelmatig over de vloer komen. Ook zij hebben veel taalcursussen in hun uurroosters. Voor deze cursisten is het dan ook belangrijk dat ze regelmatig een boek ter hand kunnen nemen.

Voor het boekenruilkastje zal het principe gelden dat als je een boek uit het kastje neemt, je er eentje in de plaats zet. Uiteraard gaan we alvast voor voldoende voorraad zorgen om mee te starten. Iedereen die dat wenst, mag zijn bijdrage leveren voor dit nieuwe project door ons één of meerdere leesboeken te schenken.

Samen snuisteren in boeken zorgt voor leuke contacten


Hopelijk maakt dit kastje vele mensen blij. We willen hiermee een tweede leven aan gelezen boeken geven, we hopen zo ook de sociale contacten tussen de verschillende klasgroepen en cursisten te bevorderen. Samen snuisteren in de kast en op zoek gaan naar een leuk boek kan de goede sfeer die al op de campus, heerst alleen maar bevorderen. Wie voortaan tussen de middag op de campus moet blijven wachten op de volgende les, zal zich zeker niet vervelen.

En omdat Sarah schrijfster van jeugdboeken is, zal er in de kast zeker ook aan een kinderhoekje gedacht worden. Zo heeft zowel oud als jong geniet van dit kastje en keert campus Donck – in het verleden ooit een kleuterschooltje – een beetje terug naar de tijd van toen.

Wil je een boek schenken?


Heb ook jij een leuk boek voor onze boekenkast? Roman, strip of thriller?  Over koken, natuur of reizen? Groot of klein? Voor volwassen lezers of kleine boekenwurmen? In het Nederlands, Engels of Frans? Alle schenkingen zijn van harte welkom.

Je mag hiervoor contact opnemen met Emile Vandermeulen – emilie.vandermeulen@cvofocus.be 

Bezig met zoeken...