Lezing – Laat je geen ha(c)k zetten!

Lezing – Laat je geen ha(c)k zetten!

Gebracht door Mathieu Verschraege, coördinator Digitaal Leren bij CVO Focus, regiocoördinator ICT-professionalisering Digisprong, zaakvoerder Mediavista (lezingen en workshops rond mediawijsheid en cybercrimepreventie), voormalig cybercrimerechercheur en lid van de lokale computer crime unit.

Oplichting is een fenomeen van alle tijden. Sinds mensenheugenis trachten criminelen slachtoffers te overhalen om geld te geven voor een onbestaande dienst of een product van slechte kwaliteit. De sneltreinvaart van de digitalisering heeft het actieterrein van deze criminelen verlegd naar het internet, waardoor zij sneller en anoniemer veel meer slachtoffers kunnen maken. 

Maar wist je dat er nog heel wat andere vormen van cybercriminaliteit zijn? Aan de hand van enkele waargebeurde verhalen leer je de meest voorkomende cybercrimefenomenen zoals phishing, emotie- en cryptofraude (her)kennen. Met enkele tips en tricks op zak ga je na deze lezing veiliger online én sensibiliseer je de mensen in jouw omgeving.

Voor wie? 


Iedereen is welkom. Deze lezing is geschikt voor alle leeftijden. 

Waar en wanneer? 


In de polyvalente zaal van CVO Focus, campus Dendermonde Begijnhoflaan 1
Dinsdag 13 juni 2023 van 19.30 tot 21.30 uur.

Kostprijs 


  • Gratis voor cursisten en personeelsleden van CVO Focus
  • 5 EUR voor externen

Inschrijven 


Het aantal plaatsen is beperkt, vooraf inschrijven is dan ook verplicht zodat we voldoende stoelen voor iedereen kunnen voorzien.

Voor je inschrijving als cursist/leerkracht kan je een mail sturen naar info@cvofocus.be met als omschrijving “Lezing Hacking op 13 juni – gratis als cursist/leerkracht” + naam van de deelnemer(s).

Externen kunnen inschrijven en betalen op twee manieren:

  • via bancontact aan één van onze balies te Dendermonde, Temse, Hamme, Sint-Niklaas of Hamme
  • door te mailen naar info@cvofocus.be met als omschrijving “Lezing Hacking op 13 juni – externe deelnemer” + naam van de deelnemer(s). Je zal een antwoord per mail ontvangen met de kostprijs en ons rekeningnummer waarop je kan betalen. 

Bezig met zoeken...