Katelijne en Pieter gaan voor de Spaanse zon

Katelijne en Pieter gaan voor de Spaanse zon

Benieuwd waarvoor jullie in ons centrum zijn ingeschreven?


  • Pieter: We volgen samen het eerste jaar Spaans op maandagnamiddag in Sint-Niklaas sinds september 2020, echt een interessante en goeie keuze die we hebben gemaakt.

Waarom jullie keuze voor de cursus Spaans?


  • Katelijne: Pieter is 67 jaar, dus reeds 2 jaar gepensioneerd en ikzelf ook sinds 1 november 2020. We hadden beide leidinggevende functies in combinatie met een groot gezin. Mijn job was ook mijn passie, dus ik had het moeilijk om hier afstand van te nemen. Daarom heb ik nog een contract van 6 maanden gekregen aan 50%, om me te helpen langzaam af te bouwen. De voorbije zomermaanden ging ik dan op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding in aanloop naar het volledige pensioen. Google hielp me bij mijn zoektocht naar een geschikte cursus, liefst overdag, niet te ver van huis en met de nadruk op spreken. Zo kwamen we uit bij CVO Focus.

Dus jullie hebben altijd al een druk gezinsleven gehad? Hoog tijd voor quality time samen!


  • Katelijne: Ja, wees maar zeker … (lach). Toen ik besloot me in te schrijven, voelde Pieter zich ook direct aangesproken, al een geluk! We vinden het beide nuttig omdat we vaak naar Spanje op vakantie gaan in een klein dorp in de streek van Andalusië. Het is leuk om je verstaanbaar te maken, een Spaanse krant te lezen of een babbeltje te kunnen doen met de locals.
  • Pieter: Nochtans zijn talen niet echt mijn ding maar we kunnen elkaar helpen. Onze 5 kinderen vragen regelmatig naar onze vorderingen en de 6 kleinkinderen vinden het dan weer heel leuk dat oma en opa terug naar school gaan en ook toetsen moeten maken. Een beetje een omgekeerde wereld dus.

We starten nu in een 2de semester, dus een woordje Spaans praten begint al te lukken?


  • Pieter: Ik doe mijn best maar onze schoonzus Marleen volgt ook al jaren Spaans binnen CVO Focus en is al flink gevorderd, dat maakt het wel grappig als ik haar wil volgen.
  • Katelijne: We zijn vooral in een gemotiveerde klasgroep terecht gekomen, bij onze gepassioneerde leerkracht Siti, dus dat zit in ieder geval al goed, hierdoor vlot het wel om Spaans te leren. Het is ook aangenaam om nieuwe sociale relaties te ontdekken want we komen uit ons kot, we zijn doelgericht bezig en het houdt ons metaal gezond. COVID19 gooit nu wel roet in het eten maar zelfs de digitale lessen willen we echt niet overslaan, we blijven er samen voor gaan!                              

Bezig met zoeken...