Jeaninne naait met plezier voor haar kleindochters

Jeaninne naait met plezier voor haar kleindochters

Tijdens een proclamatie enkele jaren terug ben je al eens in de kijker gezet omdat je één van onze oudste krokodillen bent.


  • Jeaninne: Inderdaad, 36 jaar geleden volgde ik mijn eerste cursus kleding in avondschool. Ik was toen 16 jaar, deze cursus liep 4 jaar en we kregen er zelfs voor betaald, 400 oude Belgische frank per schooljaar, goed voor het spaarpotje om nieuwe stofjes te kunnen kopen.

Ben je na die 4 jaar gestopt?


  • Jeaninne: Enkele jaren ja. Wanneer ik terug startte, was ik intussen getrouwd en kwamen er 4 kinderen. Ik wou kleren kunnen maken voor hen en ik ben kleren blijven maken. In al die jaren heb ik maar 3 leerkrachten gehad, mevrouw Geerts die me de basis goed heeft aangeleerd. Dan kwam Katrien Vermeulen, een memorabel leerkracht binnen CVO Focus die jaar na jaar haar cursisten bleef motiveren om te blijven komen. Ze is sinds vorig schooljaar met pensioen en nu volg ik op woensdagvoormiddag les bij Nadine Van de Vijver, ook een fijne leerkracht.

Heb je nog andere cursussen gevolgd of is het alleen bij kleding gebleven?


  • Jeaninne: Ik zou het nog vergeten, ik heb ook nog zes jaar computercursussen gevolgd. Daar wou ik ook alles over weten en al een geluk, want in deze digitale tijden pluk ik daar de vruchten van. En een cursus bloemschikken tussendoor heb ik ook gedaan, ook leuk. Maar mijn grootste passie is en blijft kleding en weet je waarom? We hebben zeven kleinkinderen en toevallig allemaal meisjes, allemaal schatjes, maar dus ook veel naaiwerk. Ik doe het met plezier, dat houdt me jong!

Zoveel jaren les volgen, heeft je dat ook enkele mooie vriendschappen gebracht?


  • Jeaninne: Natuurlijk, zowel medecursisten maar ook mijn leerkracht Katrien is een hele goede vriendin geworden.

Bezig met zoeken...