Ion en Bianca leren onze Nederlandse taal

Ion en Bianca leren onze Nederlandse taal

Welke les volgen jullie in ons centrum CVO Focus?


  • Bianca: We volgen samen de cursus Nederlands voor anderstaligen in Lokeren. We doen dit ’s avonds, omdat mijn ouders ook in België wonen en zij ons dan kunnen helpen met onze 2 kinderen. We hebben ons certificaat van richtgraad 1 al behaald en zitten nu in niveau 2.1.

Welke stappen hebben jullie moeten ondernemen om de cursus te kunnen volgen binnen ons centrum?


  • Bianca: Eerst moesten we ons aanmelden in het gemeentehuis, ze gaven een doorverwijsbrief voor het Agentschap Integratie en Inburgering en via deze dienst zijn we met een reservatieformulier bij CVO Focus terecht gekomen.

Is het voor jullie moeilijk om de Nederlandse taal aan te leren?


  • Ion: We zijn beide heel gemotiveerd en gaan graag naar de les, ook oefenen we heel veel samen. Voor mij is het belangrijk om beter Nederlands te spreken zodat ik op het werk meer gesprekken kan voeren met mijn collega’s.
  • Bianca: Ik wil graag alle mensen beter begrijpen. Of dat nu in de supermarkt is, de bakker of aan de school van mijn kinderen, ik wil het echt en leer de taal ook een beetje sneller aan dan mijn man. Maar we concurreren niet, hij is altijd heel trots op mij.

Als jullie samen oefenen, dan gebruiken jullie de Nederlandse taal dus ook veel thuis?


  • Bianca: We spreken thuis altijd over de les, ook met onze kinderen. De woorden die we leren in de les, proberen we te gebruiken. We maken ons huiswerk samen en studeren ook samen, zo helpen we elkaar veel.

Fijn dat jullie zo een mooie vooruitgang maken in onze taal, dus ook een goede klasgroep?

  • Bianca: Een hele leuke klasgroep en ook duidelijke lessen voor ons om aan te leren. Ons favoriet lesmoment was 4 februari 2020. Onze leerkracht Tugba wist dat Ion en een andere medecursist Kamila jarig waren. Ze had taart gemaakt en meegebracht, met zelfs kaarsen erbij. Dit was echt een mooie verrassing voor ons, iedereen zong het verjaardagsliedje “Lang zal hij leven”.
  • Ion: We voelen ons goed in CVO Focus, iedereen is vriendelijk en we hebben echt geweldige leerkrachten.

Bezig met zoeken...