Ons centrum Focus

#Een nieuwe start

CVO Focus voor iedereen

1 september 2019 is een mijlpaal: drie lokale centra voor volwassenenonderwijs slaan de handen in elkaar en kiezen samen voor een nieuwe naam. Voortaan varen CVO Leerstad (Lokeren, Hamme, Dendermonde, Lebbeke, Laarne en Wetteren), CVO Janitor (Sint-Niklaas, Beveren, Sint-Gillis-Waas) en CVO Temse onder één vlag en zorgen voor een sterk en actueel cursusaanbod, ook in jouw regio. Welkom in CVO FOCUS.

Twee jaar hebben we keihard gewerkt aan de ambitie om een sterker, groter, beter centrum te lanceren. Ons doel is immers te blijven inspelen op wat de inwoners van de ruime regio willen leren. Het nieuwe centrum blijft inzetten op de 3 pijlers van levenslang leren: een brede ontwikkeling, bijscholen of omscholen en diploma’s behalen.

Zo hebben we het tweedekansonderwijs van Sint-Niklaas toegevoegd aan de vele beroepsopleidingen van Leerstad in Lokeren en Dendermonde. Opleidingen voor knelpuntberoepen zoals bv. Vrachtwagenchauffeur (Temse), Huishoudhulp (Sint-Niklaas) en Computertechnicus (Lokeren en Dendermonde) kunnen nu krachtiger in een grotere regio worden ingezet.

Samen sterker, samen beter doen

Een grotere organisatie heeft een ruimer aanbod aan opleidingen die up-to-date zijn, professioneel gebracht en ondersteund door moderne technologieën en communicatiekanalen.

Vanaf september 2019 zullen ongeveer 200 personeelsleden lesgeven in circa 75 opleidingen aan meer dan 7000 cursisten vanaf 16 jaar in 10 vestigingsplaatsen, gaande van Beveren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse, Lokeren, Hamme, Dendermonde, Laarne, tot Lebbeke en Wetteren.

Het sleutelwoord voor dit ambitieus project ligt in een krachtige samenwerking van professionele teams op alle niveaus, met een voortdurende focus op kwaliteitsontwikkeling en -bewaking.

Samen vooruitkijken, dat willen we als CVO van de toekomst doen. We staan voor kwalitatieve en eigentijdse opleidingen die inspireren en kansen bieden. Vol enthousiasme vindt iedereen de weg naar wat ze willen bereiken, professioneel of persoonlijk. Wij motiveren iedereen om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. In ons centrum ligt de focus op leuk leren en sterk samenwerken: samen, gedreven, professioneel, inspirerend.

Samen met partners

Het nieuw centrum werkt intensief samen met veel verschillende partners: bedrijven en beroepssectoren, andere onderwijsverstrekkers, partners en verenigingen. Het doel? Ervoor zorgen dat iedereen wint, dat iedereen er sterker door wordt. Samen leggen we de focus op het verschil.

Hopelijk ook samen met jou

Alle tips en suggesties voor een inspirerend volwassenenonderwijs zijn van harte welkom en mag je doorsturen via info@cvofocus.be. Mogelijk kunnen we ook samenwerken met jou. Iedereen van harte welkom!

#Visie / missie / waarden

Binnenkort beschikbaar.

#Ons team

Onder het motto “Samen, professioneel, gedreven en inspirerend” kan je in GO! CVO FOCUS rekenen op een enthousiast en dynamisch team van vakbekwame en gemotiveerde leerkrachten. Ondersteund door hun ruime praktijkervaring en gestimuleerd door hun voortdurende drang naar vernieuwing, spannen ze zich telkens opnieuw in om de nieuwste evoluties en trends in onze moderne kennismaatschappij in hun lespraktijk te brengen.

Samen met een professioneel team van administratief medewerkers en een gedreven kernteam streven we naar up-to-date onderwijs voor cursisten vanaf 16 jaar. We gebruiken de modernste leermiddelen zoals smartboard, multimedia, elektronisch leerplatform en gecombineerd/afstandsonderwijs. Want we hebben maar één ambitie voor ogen: tevreden en goed opgeleide cursisten die levenslang leren leuk vinden!

Uiteraard zijn wij altijd bereid om je te helpen en eventuele problemen zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen. Laat nooit iets aanslepen en aarzel niet om ons te raadplegen. Onze deur staat open voor iedereen en we proberen altijd voldoende tijd vrij te maken om alle vragen rustig en duidelijk te beantwoorden, per mail, telefonisch of persoonlijk. Voor een duidelijke toelichting bij meer complexe problemen zullen we je graag uitnodigen voor een verhelderend gesprek waarbij we met volle aandacht naar jouw argumenten, noden en wensen zullen luisteren.

Van harte welkom!

 

 

 

 

Bezig met zoeken...