Hoe wordt haarcosmetica geproduceerd? Onze cursisten Kapper ontdekken de geheimen

Hoe wordt haarcosmetica geproduceerd? Onze cursisten Kapper ontdekken de geheimen

Men moet de gelegenheid bij de haren grijpen. Dat moeten onze cursisten van de opleiding Kapper zeker gedacht hebben toen ze de kans kregen om samen met hun vakleerkrachten helemaal naar Middelkerke aan onze Belgische kust te trekken. Hun eindbestemming was ‘Carin Haircosmetics’, een bedrijf dat professionele haarproducten produceert. Zie ook Over ons | Carin Haircosmetics

Tijdens hun opleiding doorlopen de cursisten verschillende modules om snitten zowel voor dames als voor heren te perfectioneren, met veel aandacht voor de selectie van de juiste producten. En het zijn er veel: maskers, conditioners, shampoos, haarlakken, kleurproducten… Van zodra je de oefensalons nadert, komen de kleurrijke flesjes en lekkere geuren je tegemoet.

Voor de cursisten was het heel interessant om te vernemen met welke bestanddelen alles gemaakt wordt. Ze kregen niet alleen een rondleiding in het bedrijf maar ook veel informatie over de verschillende producten en het juiste gebruik ervan. En natuurlijk moest het leukste nog komen: het uittesten van de haarcosmetica! Met een paar staaltjes op zak keerde iedereen vrolijk huiswaarts terug. En aangezien ze aan zee waren, kon het niet anders dan dat dit met de haren in de wind was.


Met veel dank aan onze vakleerkrachten Kapper, Gunther en Charlotte. De cursisten waren enorm blij met dit leerrijk bedrijfsbezoek.

Bezig met zoeken...