Gespot bij het Ros Beiaard: cursist koken Walter De Smet is Kalleke Step in Ros Beiaardommegang

Gespot bij het Ros Beiaard: cursist koken Walter De Smet is Kalleke Step in Ros Beiaardommegang

Walter De Smet, cursist koken bij Filip Brys in Dendermonde, fungeert voor de derde keer op rij als ‘Kalleke Step’ in de Ros Beiaardommegang van 29 mei 2022. Tijdens de repetities die vanaf eind april wekelijks op zondag aan het kot van het Ros Beiaard doorgaan, kan je hem alvast aan het werk zien. Wekelijks zakken honderden trouwe aanhangers van het paard naar de kazerne af om alvast een glimp van het spektakel op te vangen.

Samen met de pijnders, de vier Heemskinderen, de vedelaar, de vendeliers, de hellebaardiers, de buskruitschutters en de Ros Beiaardharmonie vormt Kalleke Step het vaste entourage van het Ros Beiaard. Zonder hen verliest het paard zijn kracht en uitstraling.

Telkens het ros de Dendermondenaars groet, trekken de Heemskinderen hun zwaard en maakt Kalleke Step een handstand voor het paard. Op die manier brengen ze gedurende de ganse ommegang alle Dendermondenaars in trance.

We zijn dan ook terecht heel fier op onze cursist die dan ook één van de hoofdrolspelers tijdens de bekende ommegang is. Als hij op maandagavond tijdens de les in zijn potten en pannen aan het roeren is, zou je hem dit zeker niet aangeven. Graag zetten we hem dan ook heel graag in de kijker en wensen hem een stralende ommegang toe. Velen onder ons zullen hem op 29 mei dan ook extra toejuichen.

Met dank aan Filip Brys, op dit ogenblik de meest trotse leerkracht van CVO Focus Dendermonde.

Smakelijk en tot zondag 29 mei!

Om helemaal in de sfeer te blijven, staan er vanaf volgende week kopvlees, Dendermondse paardenworsten, kopvlees en vla op het menu. Je kan de recepten hieronder downloaden:

Bezig met zoeken...