Gerlinde en Peter koken in een Italiaanse sfeer

Gerlinde en Peter koken in een Italiaanse sfeer

Jullie hebben als koppel een speciale band in ons centrum CVO Focus?


  • Gerlinde: Wij geven allebei les in CVO Focus. Peter geeft gastronomisch koken en ikzelf geef Nederlands aan anderstalige nieuwkomers. We zijn dus in de eerste plaats collega’s. Maar toch ik volg ook al zes jaar kookles bij mijn man Peter. In het begin ben ik gestart met het gewone basis koken en de vervolgcursussen daarop, maar nu zijn het leuke avontuurlijke cursussen waarbij er altijd rond thema’s en verschillende landen wordt gewerkt. Dit schooljaar zitten we helemaal in een Italiaanse sfeer.

Vanwaar het idee om kookles te volgen bij Peter?


  • Gerlinde: In de eerste plaats volg ik kookles voor de gezelligheid in de klas, maar deze lijn wordt ook thuis doorgetrokken, gezellig samen koken en tafelen met vrienden. En uiteraard leer ik nog veel bij, want met een professionele kok in huis moet ik natuurlijk niet vaak koken (lach). Daarnaast vind ik het ook een ontspannende manier om een werkdag af te sluiten.
  • Peter: Ik vind het zelf ook wel leuk om Gerlinde als cursist in mijn lessen te hebben, ze bracht al enkele vrienden en collega’s mee naar de les. Ze is echt mijn enthousiaste mond-aan-mond reclame, wat trouwens nog steeds de beste publiciteit is.

Kennen jullie CVO Focus al lang?


  • Gerlinde: Peter is in 2002 als lesgever gestart, dus we kennen CVO Focus, wat voorheen onder een andere naam viel, al heel lang. Zelfs al van voordat Peter begon, we hadden een traiteurszaak in Lokeren en de mensen van het administratief team kwamen toen bij ons over de vloer om belegde broodjes te kopen.

Wordt er thuis ook veel over de lessen gesproken?


  • Gerlinde: Weinig, maar we experimenteren thuis wel al eens met de recepten die Peter wil maken in de kookles. Hij hoort ook graag mijn feedback over de recepten en de bereidingsmethodes.

Misschien een leuk weetje?


  • Peter: De afsluiters van een schooljaar zijn vaak tof en origineel. We gingen al enkele keren met een elektrische boot varen op de Durme met daarbij de nodige versnaperingen en bubbels aan boord. Vorig schooljaar sloten we af met een sneukelfietstocht, waarbij we bij elke medecursisten een stop deden en daar culinair verwend werden met hapjes. Echt top!

Bezig met zoeken...