Genoten van een Spaanse kookavond

Genoten van een Spaanse kookavond

Op dinsdag 18 oktober stond een Spaanse avond gepland in de kookles van Peter Bessemans. Om snel in de sfeer te komen werd de les begonnen met de bereiding van een frisse fruitige sangria voorzien van de nodige zuiderse vruchten. Spaanse tapas konden niet ontbreken als typische Spaanse hapjes bij dit goed gesmaakt aperitief. Daarna volgde een royale paella rijkelijk gevuld met de meest uiteenlopende mediterrane zeevruchten.

Iedereen droeg zijn steentje bij in het versnijden en reinigen van de groenten en andere ingrediënten. De exotisch kruiden zorgden voor een typische zuiderse geur in de gangen van het CVO. De Spaanse crema Catalana, een zuiderse variant van de beter gekende crème brûlée ging als toetje zoet naar binnen.

Ontspannen en voldaan gingen de cursisten naar huis na een uiterst gezellige Spaanse avond! Met veel dank aan onze professionele chef-kok, Peter Bessemans.
Hasta la próxima fiesta

Bezig met zoeken...