Focus in de pers – 14 cursisten volgen gratis mobiele opleiding tot knelpuntberoep fietshersteller

Focus in de pers – 14 cursisten volgen gratis mobiele opleiding tot knelpuntberoep fietshersteller

In Sint-Niklaas startte midden januari de gratis opleiding tot fietshersteller voor werkzoekenden. 14 werkzoekenden volgen op dit moment de gratis opleiding als geavanceerde fietshersteller. Het gaat om een vacaturegericht opleidingstraject met heel wat vooruitzichten op de arbeidsmarkt als fietsmonteur en fietshersteller. De opleiding biedt niet alleen toekomstkansen voor werkzoekenden, maar ook voor de medewerkers van maatwerkbedrijven en langdurig werklozen die een tijdelijke werkervaring opdoen binnen de sociale economie. Zij nemen deel aan dit project met het oog op hun doorstroming naar het normaal economisch circuit (NEC).

Artikel Nieuwsblad


Bron: Het Nieuwsblad 15 februari 2023

Intens samenwerkingsproject


Het project is een samenwerking tussen VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding), het stadsbestuur van Sint-Niklaas, het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interwaas, het Sint-Niklase maatwerkbedrijf Den Azalee, het Centrum voor Volwassenenonderwijs Focus (CVO Focus) en LIGO Waas & Dender. Dit partnerschap brengt alle nodige expertise en ervaring samen binnen één project voor de arbeidsmarkt in de regio.

VDAB volgt dit project als regisseur van de Vlaamse arbeidsmarkt op, en brengt de materialen en leerwerkplekken bij. Via Interwaas geeft een geletterdheidcoach van Ligo Waas & Dender de cursisten extra ondersteuning tijdens het traject. CVO Focus is verantwoordelijk voor de leerkrachten en het opleidingspakket. Vanuit al die ervaring bij dit eerste project is het de bedoeling in de toekomst nog andere opleidingen op te zetten.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas zorgt samen met VDAB voor de toeleiding en begeleiding van de werkzoekenden die graag aan een fiets sleutelen en er hun beroep van willen maken. Tegelijk zorgt de stad voor promotie van dit project via haar bedrijvennetwerk.

Het maatwerkbedrijf Den Azalee stelt één van haar bedrijfsunits ter beschikking, en zorgt voor het werkmateriaal en de fietsen die voor de opleiding noodzakelijk zijn.

Bezig met zoeken...