Fietshersteller Frank vond de job van zijn leven

Fietshersteller Frank vond de job van zijn leven

Heel gauw start het fietsseizoen terug, tijd om even te kijken binnen de opleiding fietshersteller. Hoelang geef je al les en hoelang binnen CVO Focus?


  • Frank: Ik geef les bij CVO Focus sinds januari 2005, dus al 17 jaar, de tijd vliegt.

Welke vak(ken) geef je binnen ons centrum?


  • Frank: Ik ben gestart als lesgever in de afdeling ICT, waar ik allerlei cursussen gaf zoals computer voor beginners, Microsoft toepassingssoftware, iPad, …, maar sinds vorig jaar uitsluitend nog fietshersteller op alle niveaus.

Waarom heb je dit vak gekozen? Zelf een grote fietsliefhebber?


  • Frank: Ik mag zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Op een dag vind je dus echt de job van je leven. Als fervent fietser, zowel met de mountainbike als racefiets, sleutelde ik al lang zelf aan mijn fietsen maar 10 jaar geleden heb ik beslist om een cursus fietshersteller te volgen bij CVO Focus, o.a. bij mijn collega Mathias. Daar heb ik echt de smaak te pakken gekregen.

Heb je buiten ons centrum nog een andere job/activiteit?


  • Frank: Na de cursus fietshersteller die ik 10 jaar geleden heb gevolgd, ben ik gestart als zelfstandige in bijberoep. Ondertussen baat ik een fietsatelier uit in Lokeren dat gespecialiseerd is in de herstelling en onderhoud van mountainbikes en racefietsen. Samen met de job als leerkracht fietshersteller ben ik dus fulltime bezig met fietsen herstellen. In mijn vrije tijd geniet ik graag van de natuur op de fiets.

Wat spreekt je aan om les te geven aan volwassenen? Krijg je hier veel voldoening uit?


  • Frank: Lesgeven aan volwassenen en zeker aan mensen met dezelfde hobby geeft een enorme voldoening. Ik mag heel de avond over mijn hobby spreken, beter zal het niet worden.
    Je kan mensen warm maken voor het vak. Het is ook super als we samen met de cursisten een probleem kunnen oplossen zodat ze niet meer naar de fietsenmaker moeten stappen. Dat is ook wat dubbel natuurlijk omdat ik op die manier concurrenten aan het opleiden ben maar dat nemen we er graag bij.

Bezig met zoeken...