Fabienne bekijkt foto’s graag anders

Fabienne bekijkt foto’s graag anders

Voor welke cursus ben je ooit binnen ons centrum gestart?


  • Fabienne: Dat was in het schooljaar van 2011-2012, ik kwam van een ander centrum en mocht direct in fotografie jaar 2 instappen samen met Hilde.

Je volg dus al zoveel jaren de verschillende modules fotografie, heb je met die kennis al andere dingen gedaan?


  • Fabienne: Ik kon me aansluiten bij een fotoclub, daar word ik ook gestimuleerd om soms buiten mijn comfortzone te fotograferen, wat het alleen maar interessanter maakt.

Fotografie is duidelijk je ding, dus je denkt nog niet aan stoppen?


  • Fabienne: Oh nee, zeker niet, ik wil vooral graag bezig blijven en er valt altijd bij te leren. Nieuwe technieken, maar ook het anders leren kijken naar iets wat je wil fotograferen. Onze vakleerkracht van dit schooljaar Hans Warreyn kan ons hierin heel goed begeleiden. Maar ook alle voorgaande leerkrachten waren toffe, betrokken mensen met veel expertise.

Vele jaren samen cursus volgen gaf ook een mooie vriendschap?


  • Fabienne: Klopt, al van voor ik in jullie centrum startte, was ik al goed bevriend met Hilde, dat is alleen maar gegroeid. We kiezen ook altijd de vervolgmodule in overleg met elkaar.

En hebben jullie ook al veel leuke momenten mogen beleven tijdens de lessen?


  • Fabienne: Dan denk ik toch vooral terug aan ons eerste jaar in fotografie 2. Op één schooljaar hebben we drie groepsportretten gemaakt. Eerst waren we allen verkleed als echte clochards die onder de Mirabrug de nacht doorbrachten. Het tweede portret was in een garage met een old timer die snel moest hersteld worden want de baron en de barones stonden te trappelen van ongeduld om te vertrekken. Het derde portret was onze versie van Het Laatste Avondmaal van Lagrange.

    Deze projecten hebben ons groepsgevoel enorm versterkt, zo’n verbondenheid in een klas, dat was echt uitzonderlijk!

    Het werk dat ik aan dit interview toevoeg, is een portret van mijn echtgenoot. Ik ben totaal geen portretfotograaf maar deze vond en vind ik nog altijd zeer geslaagd.

Bezig met zoeken...