Eerste FOCUS-cursisten voltooien opleiding Internet of Things (IoT)

Eerste FOCUS-cursisten voltooien opleiding Internet of Things (IoT)

Dikke proficiat aan Luc, Guy, Gunther en Patrick!


Na 3 jaar hard studeren en vele boeiende projecten zijn ze heuse IoT experts geworden. In onderstaande filmpjes geven de cursisten graag zelf uitleg bij enkele van de boeiende projecten waar onze IoT cursisten dit jaar aan werkten.

  • Assistentie van bejaarden Video 1 (Rudy) en Video 2 (Patrick)
    Rudy en Patrick focusten op elektronische assistentie van bejaarden, waar IoT devices de bejaardenwoning en de familieleden verbinden, en alarmen en sturingen doorgeven. Zo kan men bv. detecteren dat er lange tijd geen beweging is, als op een paniek knop wordt gedrukt, als er brand of inbraak is. Men kan ook verlichting en sloten sturen vanop afstand. Indien er ook maar iets misloopt, krijgen alle familieleden een waarschuwingen via IoT-modules en hun GSM-toestellen.
  • Voertuigen trackingVideo 3
    Pascal ontwierp een IoT-toepassing voor tracking van voertuigen of objecten op basis van GNSS, WiFi-AP en CellID’s met Node-red dashboard. Knap werk!
  • Voertuigen en users via het GSM-netwerk volgen in de cloudVideo 4
    Guy toont hoe je meerdere voertuigen en users via het GSM-netwerk kan volgen op basis van een Flask-server en Node-Red dashboard in de cloud!

Zelf interesse in een IoT-cursus?


Ben je zelf ook geïnteresseerd om te leren programmeren of je C++ of Python skills te verbeteren?
Wil je graag IoT devices ontwerpen en/of een IoT platform ontwikkelen?

Dan ben je van harte welkom in onze cursussen. We beginnen opnieuw vanaf 5 september 2022 september. Afhankelijk van je voorkennis kan je starten in 1 van de 5 modules en het traject in 2 à 3 jaar afleggen. Klik hier voor de cursusfiches.

Welkom op onze online infoavond


Meer weten van onze leerkracht? Welkom tijdens onze online infoavond op maandag 27 juni te 19.00 uur. Meer info via mail naar wim.verlinden@cvofocus.be

Bezig met zoeken...