Diploma Secundair Onderwijs halen kan voortaan ook bij CVO Focus

Diploma Secundair Onderwijs halen kan voortaan ook bij CVO Focus

Wie nog een diploma secundair onderwijs wil behalen, kan vanaf begin september in CVO Focus Volwassenenonderwijs starten met tweedekansonderwijs. Tot nu toe kon dat al in Sint-Niklaas, vanaf nu ook in Dendermonde, zowel ’s avonds als overdag.

Bij CVO Dendermonde staat vanaf nu een ervaren team van medewerkers klaar om iedereen de weg te wijzen. “Wie zich geroepen voelt, moet eerst een infosessie volgen”, zegt coördinator Anke Baeyens van CVO Focus. “Iedereen die daarna met ons in zee wil gaan, komt vanaf dan onder de hoede van een trajectbegeleider terecht.”
“Iedere kandidaat krijgt een aangepast traject op maat. Dit parcours is voor iedereen verschillend want alle cursisten hebben een andere voorgeschiedenis waar we graag naar luisteren. Soms kan het leertraject ingekort worden en met een aantal vrijstellingen kun je zelfs alles op één schooljaar afwerken. Ook al is het parcours voor iedereen verschillend, het einddoel blijft voor iedereen hetzelfde: een diploma halen waarmee je toekomst voor een groot stuk verzekerd is.”

Klik hier om het artikel na te lezen op Het Nieuwsblad.

Bezig met zoeken...