De zussen Lutgarde, Christine en Lieve Bogaert aan het woord

De zussen Lutgarde, Christine en Lieve Bogaert aan het woord

Drie zussen in dezelfde les, dat hebben we niet zo dikwijls. Welke les volgen jullie samen in ons centrum CVO Focus?


 • Lutgarde: We zijn samen in januari 2019 gestart met Windows 10 en volgen nu aansluitend Multimedia op dinsdagvoormiddag in Lokeren bij Tanguy.

Is het uit interesse dat jullie de cursus volgen of eerder beroepshalve?


 • Lutgarde: Voor alle 3 uit interesse, het geeft ons een nieuwe uitdaging en we doen dit vooral ook om mee te kunnen met de kinderen en kleinkinderen. Ondertussen heb ik zelf ook al de cursus bakken gevolgd in Hamme.

Wie is er met het idee naar boven gekomen om samen een cursus te volgen?


 • Lutgarde: Ik ben in november 2018 met pensioen gegaan. Op professioneel vlak kon ik wel werken met de computer maar van multimedia wist ik niet veel. Ik heb dan aan mijn zussen gevraagd of ze geen zin hadden om mee te gaan nadat ik een folder van CVO Focus had gekregen.
 • Lieve: Bij mij was de interesse altijd wel groot maar ik durfde nooit zelf de eerste stap te zetten. Dus toen Lutgarde de vraag stelde, heb ik niet getwijfeld en tenslotte is het samen ook veel leuker.
 • Christine: Ik kende helemaal niet zoveel van computers, dus bij mij hebben ze wel wat moeten aandringen. Toch ben ik blij dat ik ben meegegaan.

Heeft CVO Focus al voor leuke momenten gezorgd in de familiekring?


 • Lieve: Het is gewoon fijn om onze werken aan elkaar te laten zien en elkaar om raad te vragen. We maken samen reisverslagen en brengen onze gezamenlijke daguitstappen in kaart op een document, enz.
 • Lutgarde: We gaan nu zelfs onze stamboom verwerken in een fotoalbum met dank aan de tips van onze vakleerkracht.
 • Christine: Ook worden er digitale foto’s en kaartjes doorgestuurd naar de familie. Kort na de les over fotografie gingen we met de zussen op weekend en hebben we tijdens een wandeling wel elke paddenstoel gefotografeerd die we tegenkwamen, tot groot jolijt van onze wederhelften.

Tenslotte misschien een memorabel lesmoment dat jullie met ons willen delen?


 • Lieve: Elkaar helpen in elke les blijft leuk, we zijn heel blij met het resultaat dat we al hebben bereikt, we blijven voortdoen en kijken al uit naar een volgende cursus.
 • Christine: Alle lessen zijn memorabel voor mij, al veel gezucht en gezweet, maar ook gelachen. Ik loop vaak achter, druk op de verkeerde toetsen, … zonder de hulp van mijn zussen had ik het misschien al opgegeven maar op mijn tempo ben ik blij dat ik al zoveel heb bijgeleerd.
 • Lutgarde: Alleen al het terug op de “schoolbanken” zitten na al die jaren is memorabel. Gelukkig gaat het er veel leuker aan toe dan tijdens onze echte schooltijd. Spijtig dat we nu wel het persoonlijk contact met de andere cursisten moeten missen maar dat komt in 2021 hopelijk weer goed.

Bezig met zoeken...