De warmste week van 2019 in CVO Focus

De warmste week van 2019 in CVO Focus

Iedereen zorgt voor iedereen. Dat wil Studio Brussel eind 2019 opnieuw bewijzen tijdens De Warmste Week. En dat willen we in CVO Focus steunen!

Overzicht van onze acties


21 november 2019

Week van 25 november 2019

Week van 2 december 2019


De 3 goede doelen van CVO Focus


De personeelsleden van CVO  Focus kozen massaal 3 goede doelen uit 6 voorstellen. En dit zijn de winnaars:

  • Lia VZW te Lokeren, Waasmunster en Beveren
  • VZW Honingraat te Lokeren
  • Woonzorgcentrum Mariatroon te Dendermonde

We stellen graag deze goede doelen even voor.

De kernopdracht van deze VZW bestaat in het begeleiden van jongeren en gezinnen in een problematische leefsituatie zodat ze na de opvang en begeleiding in staat zijn om hun taken en problemen op een bekwame manier aan te pakken.

VZW Honingraat biedt tijdelijk een plaats aan voor mensen en gezinnen zonder thuis. Ze werken vanuit verschillende doelen om de persoonlijke situatie van de bewoners terug op het juiste spoor te krijgen: werk, schuldbemiddeling, huisvesting…. ‘s Avonds en in de weekends kunnen zij ook terecht bij de vrijwilligers. Dit zijn twee vaste inwonende gezinnen. Zij staan dagelijks klaar om de mensen en gezinnen die er verblijven te helpen.

Vrijwilligster Cinderella De Witte, ook cursiste van onze opleiding Schoonheidsspecialist, vertelt:
“Het geld zouden we kunnen gebruiken om de infrastructuur te optimaliseren aangezien het gebouw al 40 jaar oud is en toch redelijk wat gebreken heeft. We hebben al samen gezeten met het bestuur en plannen om de leefruimte aan te pakken.“

Vanuit ons woonzorgcentrum Mariatroon zijn we op zoek naar een instrument dat onze bewoners met dementie kan prikkelen en stimuleren om zichzelf te zijn. Een tovertafel is een ideaal instrument om onze bewoners daarin te ondersteunen. In ons WZC staan onze bewoners centraal en willen we ons engageren om dit project te kunnen waarmaken.

De tovertafel is een instrument dat mensen met dementie blijft prikkelen om te bewegen en hun zintuigen te gebruiken. Dit instrument kan gebruikt worden in groep wat de sociale contacten van mensen met dementie ten goede komt. Het zorgt ervoor dat het algemeen welbevinden verhoogt.

Bezig met zoeken...